Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2017 Május - A Szolnok férfi vízilabdacsapata, Lőrinc Viktor, Korpási Bálint, a Győr női kézilabda csapata

A kapus Nagy Viktor vezérletével története első Bajnokok Ligája-címét szerezte meg a Szolnok vízilabdacsapata. 10 000 néző előtt játszott mérkőzésen, a budapesti Final Six BL-döntőben szerezte meg a győzelmet a Szolnok, s ezzel a vízilabda Bajnokok Ligáját megnyerte a csapat. Ez a hetedik magyar siker a vízilabda BL-ben: 1973 és 79-ben az OSC, 1980 és 1985-ben a Vasas, 1994-ben az Újpest, 2004-ben a Honvéd, s most 2017-ben a Szolnok lett a győztes.

Kötöttfogású birkózásban aranyérmet nyert, s ezzel Európa-Bajnok lett a 71 kg-ban Korpási Bálint és a 85 kg-os mezőnyben Lőrincz Viktor a szerbiai birkózó Európa-bajnokságon.

MEGNYERTE A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJÁT A GYŐRI AUDI ETO KC

A Győri Audi ETO 2013 és 2014 után harmadszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a budapesti final four döntőjében legyőzte a macedón Vardar Szkopjét. A holland, norvég, cseh, brazil és magyar világsztárokból, kiváló, tehetséges játékosokból álló győri csapat elérte, amire készült, amiért edzett, amit akart, aranyéremmel zárta a a női kézilabda BL sorozatát.

Magyar női csapatok ezzel együtt már összesen 16-szor diadalmaskodtak az európai porondon.
A BL-ben, illetve a jogelőd BEK-ben 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr, 2013-ban, 2014-ben és most 2017-ben a Győr,
a KEK-ben 1978-ban az FTC, 1981-ben a Bp. Spartacus, 1995-ben a Dunaferr, 2011-ben és 2012-ben az FTC,
az EHF-kupában pedig 1995-ben és 1996-ban a DVSC, 1998-ban a Dunaferr, 2005-ben a székesfehérvári Cornexi, 2006-ban az FTC, míg 2016-ban a Dunaújváros lett a győztes.

 

2017 Április Kocsis Tamás

Áprilisban ismét lesz magyar IT-s szereplője a TED-nek!
Kocsis Tamás webfejlesztő több millió embernek tart előadást.

Európai idő szerint csütörtök este tette közzé a TED New-York-i központja az áprilisi 24-én kezdődő, „TED2017-The future you” című ötnapos vancouveri rendezvényük előadói névsorát. A 40 fős listában Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember mellett egy magyar fiatalember, Kocsis Tamás webfejlesztő neve is szerepel. A 32 éves informatikus egy internetes cenzúrát megnehezítő hálózati megoldása révén vált ismertté.

A TED-konferenciákat 1990 óta minden évben megszervezik. Az előadások maximum 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak. TEDx néven már több országban, így Magyarországon is rendeznek előadásokat, azonban az amerikai kontinensen eddig csupán két magyar, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester és Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szerepelhetett előadóként. A belépőjegyek ára a 2017-es rendezvényre 17 ezer amerikai dollár volt, de már mind elkelt. Ugyan a vancouveri nézőtéren csak 1200 ember foglalhat majd helyet, de később, a TED honlapján bárki ingyenesen, akár magyar feliratozással is megtekintheti az előadásokat. A weblapot havonta több mint 30 millió látogató keresi fel.

Forrás: http://blog.ithon.info/2017/03/09/aprilisban-ismet-lesz-magyar-it-s-szereploje-a-ted-nek/

 

2017 Március Márton Anita, Dr. Kóspál Ágnes

Márton Anita a világ idei legjobb eredményével megvédte Európa-bajnoki címét, aranyérmes lett a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon súlylökésben. Ezzel az eredménnyel a világranglista élére is ugrott. S ő lett a fedettpályás Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb magyar női versenyzője.

MAGYAR CSILLAGÁSZNŐ A L'Oréal-UNESCO DÍJAZOTTJA

A L’Oréal-UNESCO "A nőkért és a tudományért" programban – Dr. Kóspál Ágnes csillagász az International Rising Talents kategória egyik díjazottja.
Márciusban rendezték meg a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért programjának idei, 19. díjátadó ünnepségét, ahol a nemzetközi feltörekvő tehetségek (International Rising Talents) kategória egyik díjazottja Dr. Kóspál Ágnes csillagász volt.
1998 óta a L’Oréal és az UNESCO által közösen szervezett - A Nőkért és a Tudományért (For Women in Science) – nemzetközi programjának célja, hogy támogassa a különböző tudományok területén tevékenykedő kiváló kutatónőket és az ígéretes fiatal tehetségeket, elismerve az előttük álló kihívások legyőzése érdekében végzett tudományos tevékenységüket. A díjban a világ különböző részein tevékenykedő, kiemelkedő tudományos munkásságot folytató kutatónők részesülnek. A korábbi ösztöndíj programban 2014-ben először részesült magyar kutatónő – Czöndör Katalin neurobiológus – ilyen rangos elismerésben. Tavaly 2016-ban pedig Dr. Farkas Eszter agyi keringést kutató idegtudós, biológus második magyarként lett díjazott.
2017 L’Oréal-UNESCO For Women in Science Award egyik díjazottja Dr. Kóspál Ágnes csillagász a napjainkban születő csillagok és bolygók keletkezési folyamatának részleteit kutatja, és tudományos megállapításaival nemcsak a csillagkeletkezés sok nyitott kérdésére adott magyarázatot, hanem arra is következtetni enged, hogy mi zajlott le 4,6 milliárd évvel ezelőtt, Napunk, Naprendszerünk és bolygónk keletkezésekor.
Kutatásai segítik és formálhatják a tudományág jövőbeni fejlődését is, hiszen olyan új műszerek és távcsövek létrejöttét ihletik, melyek akár a csillagkeletkezésről alkotott egész elképzelésünket átírhatják.

https://www.facebook.com/magyarsikerek/photos/a.629931643743063.1073741828.629739010428993/1259818440754377/?type=3&theater

 

2017 Február Enyedi Ildikó, Deák Kristóf

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje nyerte a legjobb filmnek járó díjat az Arany Medvét, a a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál - a Berlinalén.

Oscar-díjas lett a Deák Kristóf rendezte Mindenki című rövidfilm. A Mindenki nyerte a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

A gyerekeknek ajánlotta díját Deák Kristóf.

“Nagyon köszönöm az akadémiának ezt a hihetetlen díjat. Rövidre kell fognom, pedig nagyon sok embernek kell köszönetet mondanom. Először is a családomnak és a tanáraimnak, akik felneveltek és a feleségemnek is. Anna, a stáb és a szereplők nevében ajánlom ezt a díjat azoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyermekeknek. Próbáljuk meg őket jól felnevelni, oly módon, hogy büszkék lehessünk rájuk” – mondta a beszédében Deák Kristóf.

Dudás Viktor azt is megjegyezte, hogy az idei Oscar-versenyen a felnőtt mezőnyben is nagyon sok olyan film volt, amelyekben gyerekeké volt a főszerep – mint a Lion, a Moonlight, a Fences vagy a Captain Fantastic. Az idei év tehát a gyerekekről is szólt, és a magyar film nagyon jól illeszkedett ebbe a vonulatba. Mondhatni, jókor volt jó helyen a Mindenki.

Forrás: http://www.hirado.hu/2017/02/27/jokor-volt-jo-helyen-a-mindenki/ MTI

 

2017 Január - Liu Shaolin Sándor, Piros Zsombor

Liu Shaolin Sándor Magyarország első egyéni aranyérmét nyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázó Európa-bajnokságok történetében, mivel győzött a torinói rövidpályás Európa-bajnokság 1000 méteres versenyben.

A 17 esztendős teniszező Piros Zsombor győzött az Australian Open junior egyesének döntőjében, így ismét Grand Slam-tornát nyert a fiatalok között egy magyar férfi versenyző.

 

2016 December - Hosszú Katinka, Kulcsár Katalin, Polgár Judit

Hosszú Katinka a kanadai Winsdor-ban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon  7 aranyérmet szerzett, ezzel a legeredményesebb úszó lett a rövid pályás úszó-világbajnokságok történetében. Valamint, a legeredményesebb lett abban is, hogy egy ilyen eseményen a legtöbb - 7 - aranyat nyert.

Az IFFHS (a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet) az idén Bajnokok Ligája-döntőt vezető Kulcsár Katalint választotta meg 2016 legjobb női bírójának! A 32 esztendős magyar játékvezető a valaha volt legfiatalabb női bíró, aki kiérdemelte ezt az elismerést.

Polgár Judit elfogadta az ENSZ főtitkára felkérését, és a UNWomen esélyegyenlőségi nagykövete lesz.
„2016-ban elvállaltam az ENSZ Főtitkárának megtisztelő felkérését és az UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segítem a program céljainak megvalósulását. A megbízatásom egészen 2030-ig tart, elsődleges feladatom a női egyenjogúság helyzetének, a nemek közötti esélyegyenlőségének elősegítése. Ezt a kihívást nagyon komolyan veszem, és eltökélt célom, hogy helytálljak az általam is teljes meggyőződéssel vallott célok méltó képviseletében.”

 

2016 November - Polgár Judit

Polgár Judit lesz a sakkvilágbajnoki döntő szakkommentátora. A nemzetközi sakknagymestert Polgár Juditot kérték fel Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő hivatalos szakkommentátorának. Aki új helyzetnek, ugyanakkor megtisztelő feladatnak nevezte a felkérést. - "Izgalommal várom a döntőt, szakkommentátorként a stúdióban fogom elemezni a partik legkritikusabb pillanatait, ám az elemzésen kívül beszélgetek a híres vendégekkel, és a sportág története, érdekes sztorik is színesítik majd az elemzéseket" - nyilatkozta Judit. A novemberi New York-i eseményen várhatóan több neves vendég is megjelenik majd, többek között pl. Mark Zuckerberg, Bill Gates illetve Donald Trump az Egyesült Államok újonnan választott elnöke.

 

2016 Október - Kancsár Ferenc, Vincze Adrienn

Kancsár Ferenc az olaszországi Sarnóban rendezett világdöntőben a Rotax Max Challenge 125-ös géposztályában a DD2-es kategóriában lett világbajnok.

New Yorkban kihirdették a 2016-os IPA (International Photography Awards) nyerteseit, ahol magyar siker is született, Vincze Adrienn három képe is különdíjat szerezett. Ez egy olyan éves fotográfiai világverseny, ahova professzionális és amatőr fotósok munkáját várják. Jelenleg ez a legrangosabb és egyik legelismertebb fotós verseny a világon, gyakran a fotográfia “Oscarjának” is nevezik,
Egyet az építészet kategóriában kapott, kettőt pedig a természet vadvilág kategóriájában, Kifejezetten ritka, hogy egy fotós két ennyire különböző kategóriában is díjat vigyen el. A “Sunset coloratura” a “Naplemente koloratúra” a Művészetek palotája melletti kilátóról készült a nyári naplementében. A “Giraffe somehow”, azaz a “Zsiráf valahogy másképp” egy teljesen új perspektívából mutatja be a zsiáfot. A “Tigers in the water”, - a tigrisek a vízben sorozat nyitóképe már Párizsban is különdíjat kapott, valamint a National Geographic is szerkesztői kedvenccel jutalmazta egy évvel ezelőtt. https://hu-hu.facebook.com/magyarsikerek/photos/pcb.1067264673343089/1067263996676490/?type=3

 

2016 Szeptember - Csay Renáta, Bara Alexandra, Kövér Márton, Lakatos Zsanett, Berki Krisztián, Szőke Gábor Miklós

A Brandenburgban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon Csay Renáta egyéniben, valamint Bara Alexandrával, továbbá Kövér Márton és Lakatos Zsanett is aranyérmet szerzett.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián tornászról nevezik el a lólengés egyik elemét. Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el róla, talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában” – írta közösségi oldalán a kiváló sportoló Berki.

Szőke Gábor Miklós legújabb szobra az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt fog állni, az Egyesült Államok egyik legnagyobb NFL-csapata, az Atlanta Falcons ugyanis a magyar művészt kérte fel egy monumentális madár megalkotására – írja hurráoptimista sajtóközleményében Szőke Gábor Miklós sajtósa. A monumentális köztéri állatszobrairól ismert szobrászművészt Szőke Gábor Miklóst, a világ egyik legnevesebb Red Dot díjas művészeti egyeteme a Savannah College of Art and Design (SCAD) kereste fel, az USA egyik legnagyobb NFL csapatának, az Atlanta Falcons megbízásából.
2017-ben készül el a Super-Bowl-nak is helyet adó, 2 millió négyzetméteres Mercedes-Benz Stadion, amely építését már most is hatalmas figyelem övezi. Ennek megkoronázása lesz a magyar szobrászművész köztéri alkotása, amely a stadion főbejárata előtt kap helyet.
A focicsapat totemállatát, a sólymot ábrázoló szobor hatalmas szárnyai alatt fognak belépni az épületkomplexumba.

 

2016 Augusztus - Szász Emese, Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Szabó Gabriella és Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Zoltai Judit és Héder János

Szász Emese és Szilágyi Áron vívásban, Hosszú Katinka úszásban, Kozák Danuta kajakban egyéniben és párosban Szabó Gabriellával szerzett olimpiai aranyat a Rioi olimpián, majd a női kajak négyesben Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával újabb aranyérmet szereztek. S ezzel a nagy sikerrel önmaguk és az ország számára értek el világraszóló sikert, élményt, inspirálst, boldogságot!.

A Design-Oscarként emlegetett Red Dot-díjat Zoltai Judit és Héder János házaspár - az Inarchi Lighting studió két tervezője- Ray nevű falilámpa művének ítélték oda.

 

2016 Július - Csay Renáta, Bara Alexandra

Csay Renáta aranyérmet szerzett a spanyolországi Pontevedrában zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. Sőt párosban Bara Alexandrával is győzött, s ezzel egy újabb megérdemelt aranyérem birtokosa lett.

 

2016 Június - Kassai Viktor, Király Szilvia

Kassai Viktort játékvezetőt érte az a megtiszteltetés, hogy a franciaországi Labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését vezethette.

Király Szilvia az Intel ISEF/Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny I. díját nyerte 77 ország közel 1700 pályázója közül. Az Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) a világ legnagyobb, fiatalok számára rendezett tudományos megmérettetése.

 

2016 Május - Sárosi Laura, Simon Béla, Juhász Adrián, Széll Tamás séf és csapata, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Cseh László, Verrasztó Dávid és a női úszóváltók, Kovács Sarolta és a női öttusacsapat.

Egy magyar tollaslabdázó, sportoló lány rendkívül sportszerű tettétől hangos a világsajtó. ,,A magyar lány sportszerűsége előtt meghajol a világ".

Sárosi Laura, a magyar tollaslabdázó lány ellenfele a jóval esélyesebb német Karin Schnaase volt a franciaországi Európa-bajnokságon. De éppen még a magyar lány vezetett, amikor a német ellenfelének a cipője elszakadt. S mivel a szabályok szerint nem hagyhatja el a helységet, s ott nem volt tartalék cipője, így a magyar lány nyert volna, mivel a német nem tudta volna folytatni a játékot. A magyar lány azonban odaszaladt a saját táskájához, kivette a váltáscipőjét, és egy mosoly kíséretében átnyújtotta ellenfelének – a méret szerencsére stimmelt. A meccs folytatódhatott, Laura pedig, ahogy számítani lehetett rá, a sokkal esélyesebb és jobb német Karintól sima vereséget szenvedett.

„Sárosi maga a tollaslabda, és mindent elmond arról, miért imádom ezt a sportot. És a segítésével végre van egy megcáfolhatatlan érvem arra, miért ez a legjobb és legőszintébb sport a világon!" – írta Mark Phelan az eset kapcsán.

Európa-bajnok lett a Simon Béla, Juhász Adrián magyar evezős páros. A szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői kellemes, nagy meglepetésre aranyérmet szerzett a normálsúlyú kormányos nélküli kettes vasárnapi döntőjében a Brandenburgban zajló evezős Európa-bajnokságon, s ezzel az utóbbi évek legnagyobb magyar evezőssikerét érték el. Hihetetlen, hogy győztünk. Őszintén szólva, nem is tudom pontosan, mi történt a vízen, elképesztő – nyilatkozott a nemzetközi szövetség honlapjának a 27 éves evezős Simon Béla.

MAGYARORSZÁG (Széll Tamás séf és csapata) NYERTE A LEGRANGOSABB NEMZETKÖZI SZAKÁCSVERSENY, a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét. A világ leghíresebb szakácsversenyét 1987 óta rendezik meg Franciaországban, melynek az alapítója Paul Bocuse, a világ egyik leghíresebb séfje. A világdöntő minden páratlan évben van Lyonban, minden páros évben pedig, - mint amilyen a mostani is, az európai döntő zajlik.

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Cseh László, a női úszóváltók a londoni úszó Európa bajnokságon fantasztikus teljesítménnyel, aranyérmekkel, - s Verrasztó Dávid is aranyéremmel -  növelték a magyar úszósport, önmaguk, s hazánk hírnevét.

Kovács Sarolta egyéniben, valamint Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert az öttusázók moszkvai világbajnokságán.

 

2016 Április - Parniczky Rita

A Közel-Kelet legnagyobb design eseményének számító Design Days Dubai kiállításról Parniczky Rita a fődíjjal, a felbecsülhetetlen Perrier-Jauet Arts Salon díjjal tért haza, továbbá egy önálló kiállítást is nyithat Londonban június-július-ban Weaving with Light címmel a londoni Contemporary Applied Arts-ban. Rita híressé vált, félig áttetsző, „röntgen” textíliái nem csak az érdeklődőket, de a szakma nagyjait is lenyűgözte.

 

2016 Március - Liu Shaolin Sándor, Szőke Gábor Miklós, Magyaroké az agykutatók első Nobel-díja (Somogyi Péter, Freund Tamás, Buzsáki György)

Liu Shaolin Sándor 500 méteren aranyérmet nyert a szöuli rövid pályás gyorskorcsolya világbajnokságon, és ezzel a saját pályafutása valamint a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázás történetének is első felnőtt-vb-aranyát szerezte.

„Ha valaki megkérdezett volna az 1500 után, akkor azt mondom, nem az éremért megyek 500-on, de reggel úgy keltem fel, mint egy bajnok, éreztem, hogy bennem van a siker." - nyilatkozta később.

Oroszországban Moszkvában a Gorkij parkban minden évben egy ismert kortárs orosz művész alkotását égetik el a Maszlenyica (tél búcsúztató) ünnepség sorozat alkalmával. Idén ez az első alkalom, hogy nem orosz művészt kértek fel a Maszlenyica ünnepre, így rendhagyó módon Szőke Gábor Miklós dolgozta ki az idei Maszlenyica ünnep teljes koncepcióját.

Három magyar kutató kapta az "agykutatás Nobel-díjának" is nevezhető Agy-Díjat (The Brain Prize). Az egymillió euróval járó díjat a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért Somogyi Péternek, Freund Tamásnak és Buzsáki Györgynek ítélték oda.

 

 

2016 Február - Nagy Katalin, Aquajet Zrt, Gledura Benjámin, Oscar-díjas magyar film.

Nagy Katalin nyerte meg Floridában az Evergrades Ultra terepfutó maratont, amelyen 50 mérföldet (csaknem 80 kilométert) teljesítettek a résztvevők, és ő egyéni és pályacsúcsot is döntött, emellett a teljes férfi mezőnyt is megelőzte.

Globális problémára talált megoldást, s így az Aquajet Zrt. nyerte el a Hannoverben zajló Tire Technology Expo 2016 „Környezeti teljesítmény" díját. A világ legnagyobb, az abroncsok gyártásával foglalkozó kiállítás és konferencia történetében először lett díjazott magyar vállalkozás magyar fejlesztésre épülő teljesítményével, megoldást találtak a gumiabroncsok újrahasznosítására.

Minden idők egyik legnagyobb magyar sakkeredményét érte el a tizenhat éves Gledura Benjámin, aki a gibraltári sakkfesztivál Masters versenyének hetedik fordulójában legyőzte az ötszörös világbajnok indiai Viswanathan Anandot.
A korábbi négyszeres olimpiai ezüstérmes, nemzetközi nagymester, Verőczi Zsuzsa szerint Benjámin Anand elleni győzelme a magyar sakktörténet legjobb öt eredménye közé sorolható. A fiatal magyar sakkozó sikeréről, azt mondta, hogy Benji sikere annak köszönhető, hogy tökéletesen felkészült, szorgalmas volt, észrevette a lehetőséget és élt vele.

A Saul fia 2015-ben bemutatott magyar film Nemes Jeles László rendezésében, nyerte 2016 februárjában a legjobb idegennyelvű film kategóriájában az Oscar-díjat, a legnevesebb film díjat.

 

2016 Január - A magyar női vízilabda-válogatott, Gyarmati Panka, Nemes Jeles László filmje

A magyar női vízilabda válogatott nagy sikert aratva a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon aranyérmet nyerve Európa-bajnok lett.

Gyarmati Panka hatalmas bravúrt elérve világkupafutamot nyert a hódeszkások slopestyle szakágának amerikai versenyén. Erre még nem volt példa magyar sportolóként, így ez az első magyar győzelem a slopestyle világkupán, sőt a Nemzetközi Síszövetséghez (FIS) tartozó szakágak egyikében sem született még ilyen magyar siker.

A FIS a honlapján ezt írta: „Azzal, hogy első magyarként világkupa-versenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!”

A Saul fia című film kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat. Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését.

 

2015 December - Hosszú Katinka, Cseh László, Németh Krisztián

Hosszú Katinka több új fantasztikus világcsúcsot is felállított a netanyai rövid pályás Eb-n, s összesen 6 aranyérmet nyert. Ő lett az Eb úszónője.

Cseh László pontosan a 30. születésnapján országos csúccsal első lett a férfi 100 m pillangó döntőjében a netanyai rövid pályás úszó Eb-n, valamint a 200 méteres vegyes úszás döntőjében való győzelmével megszerezte a 30. Eb aranyérmét, és végül megszerezte az Eb-n a 3. aranyérmét is a 200 méteres pillangó úszásban.

Németh Krisztián, a Sporting Kansas City labdarúgójának szólógólja nyerte meg az Év gólja szavazást az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság 2015-ös szezonjában (MLS).

 

2015 November - MAGYAR LETT A VILÁG LEGJOBB ERDEI SZÁLLODÁJA

A noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa-t választották a szavazók a World Luxury Hotel Awards-on a világ legszebb erdei szállodájának.
Világraszóló siker, hogy a noszvaji hotel elnyerte a "szállodaipar Oscar-díját", ez eddig egyetlen magyarországi szállodának sem sikerült.

 

2015 Október - Havasi Balázs

Állva ünnepelték a Carnegie Hallban Havasi Balázs virtuóz modern zongoraművészt.

Több mint 70 év óta először adott koncertet magyar zeneszerző és zongorista New Yorkban, a világhírű Carnegie Hall-ban. 1943-ban Bartók Béla adta itt elő műveit.

"Minden művésztársam nevében mondhatom, hogy még mindig a hatása alatt vagyunk a tegnapi koncertnek. Látni a színpadról a Carnegie Hall közönségét állva tapsolni olyan élmény, amiről minden gyermek álmodik, mikor zenetanulásba kezd"

 

2015 Szeptember - Boronkay Péter és Gálfi Dalma

Újabb dicsőséges győzelem a magyar terepsport és triatlon számára - Boronkay Péter paratriatlonista sportoló Szardínián a Tereptriatlon Világbajnoki címét szerezte meg.

Gálfi Dalma első magyarként nyert Grand Slamet egyéniben a US Openen a junior lányok tenisz versenyében.

 

2015 Augusztus - MEDVECZKY ERIKA, CSEH LÁSZLÓ, HOSSZÚ KATINKA

Medveczky Erika hatalmas előnnyel nyerte a kajak-kenu világbajnokság 1000 méteres számát kajakban Milánóban. Féltávnál még egy hajóhossznyi hátrányban volt, ám a saját tempó és taktika diadalmaskodott.

Tíz év után ismét világbajnok lett Cseh László. Cseh László aranyérmes lett 200 méter pillangón a Kazanyban zajló vizes világbajnokságon.

Hosszú Katinka győzött 400 méter vegyesen és világcsúccsal győzött 200 méteren. ,,Nagyon boldog vagyok, hiszen az volt minden álmom, hogy ebben a számban én legyek a világ leggyorsabbja, és most sikerült! Nem tudom kifejezni, hogy mit érzek most." Már ötödik világbajnoki címnél tart, nem beszélve a rengeteg EB-aranyáról és rekordjáról. Ezzel pedig ő lett az úszó világbajnokságok minden idők legjobb magyar úszója!

 

2015 Július - SENÁNSZKY PETRA, és a Gálfi Dalma Stollár Fanny kettős, valamint Imre Géza

A kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokságon Senánszky Petra folytatta remeklését a 100 méter megnyerése után a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban is aranyérmes lett.

A harmadik helyen kiemelt Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős sikerével ért véget az angol nemzetközi wimbledoni teniszbajnokság junior lányok páros küzdelme.

Imre Géza megnyerte a moszkvai vívó-világbajnokság egyéni párbajtőr számát.

 

2015 Június - AZ ELSŐ EURÓPAI JÁTÉKOK Aranyérmesei
A Szabó Gabriella, Kárász Anna, Kozák Danuta, Vad Ninetta összeállítású női kajak négyes szerezte meg az 1. Európai Játékok első magyar aranyérmét, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajak kettes a másodikat, a birkózó Sastin Marianna a harmadikat, továbbá Kozák Danuta, Barka Emese, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel kajaknégyes, Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű aerobik csapat

 

2015 Május - Nemes Jeles László Saul fia című filmje

Fantasztikus siker! Nemes Jeles László nagysikerű alkotása, a Saul fia kapta a zsűri Nagydíját a Cannes-i Filmfesztiválon.

 

2015 Április - Szabó Krisztián

AZ ELSŐ MAGYAR RALIKROSSZ EB-FUTAMGYŐZELEM

Az autókrosszban három Európa-bajnoki címet is szerzett, majd sportágat váltott, és élete első ralikrossz Eb-futamán, tavaly Olaszországban rögtön a dobogón végzett. A második ralikrossz kontinensviadalán ezt egy győzelemmel szárnyalta túl! Előtte magyar pilóta a dobogón sem végzett soha ralikrossz Eb-futamon.

 

2015 Március - Major Veronika és Márton Anita

MAJOR VERONIKA ARANYÉRMES A FUTÓCÉLLÖVŐK KÖZÖTT

A kétszeres világbajnok Major Veronika az esélyeknek megfelelően megnyerte a junior lány futócéllövők 40 vegyes számát az Arnhemben zajló 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - Európa-bajnokságon.

Márton Anita kiváló versenyzéssel, hatodikra elért 19,23 méteres országos fedett pályás csúccsal és öt 18 méter feletti dobással, a prágai fedett pályás atlétikai Európa bajnokság súlylökő döntőjében aranyérmet szerzett.

 

2015 Február - Stiller Ákos

Stiller Ákos fotóriporter nyerte idén az első díjat az amerikai Pictures of the Year sajtófotó versenyének képriport kategóriájában.

 

2015 Január - Budapesti Fesztiválzenekar

New Yorkban, Washingtonban, West Palm Beachen és San Franciscóban is teltházas koncerteket adott, és állva tomboló közönséget hagyott maga után a Budapesti Fesztiválzenekar az amerikai turnéja során.

 

2014 December - Kulcsár Edina

A 2014-es Miss World szépségversenyen Londonban a magyar induló, Kulcsár Edina a 2. helyen végez, mely minden idők legjobb magyar szereplése a verseny történetében.

 

2014 November - Bucsi Réka Symphony No 42. animációs filmje

A MAGYAR ALKOTÁS KÜLÖNDÍJAT ÉS KÖZÖNSÉGDÍJAT KAPOTT AZ ANILOGUE NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁLON.

 

2014 Október - Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor nyerte az összetettet a heerenveeni gyorskorcsolyázók meghívásos viadalán. Az 1500 méteren aratott győzelme után 1000 és 500 méteren is második lett. Ez elég volt ahhoz, hogy összesítésben a negyvennyolc fős mezőny élén végezzen.

 

2014 Szeptember - LUBICS SZILVIA

Lubics Szilvia harmadszor nyerte meg a Spartathlon ultramaratont, minden idők legjobb női eredményével.

 

2014 Augusztus - A MAGYAR NŐI KAJAK NÉGYES

VILÁGBAJNOK lett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta négyes a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon.

 

2015 Július - Az Eötvös Loránd Tudományegyetem  “AAC Telepresence” fejlesztése

Az ELTE fejlesztése nyerte a legjobb kommunikációs alkalmazás díját egy nemzetközi versenyen Franciaországban.
Robot, beszélőtábla és okosszemüveg összekapcsolásával jött létre az “AAC Telepresence” nevet viselő fejlesztés, amely az idős vagy mozgásukban korlátozott, autista vagy egyéb halmozottan fogyatékos emberek kommunikációját segíti.

 

2014 Június - Hevesi Flóra

A Londonban élő Hevesi Flóra volt a felelős az új Metallica-videó jelmezeiért.

 

2014 Május - chocoMe Raffinée fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró, és a győri női kézilabdacsapat

Az International Chocolate Awards díj

A chocoMe nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót nevezték be, méghozzá ezzel a kísérő szöveggel: "A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon." A rangos nemzetközi mezőnyben méltón, nem hiába érdemelte ki a magyar termék az ezüstérmet, bekerülve ezzel hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé.

A Raffinée termékcsalád nem most nyert először díjat, ugyanis egy hónappal ezelőtt csomagolódobozát díjazták Milánóban az ugyancsak egyik legrangosabbként jegyzett nemzetközi dizájnversenyen, az A' Design Awardon. "A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál.

http://www.chocome.hu/international-chocolate-awards

A Győri Audi ETO KC 27–21-re legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének fináléjában, így megvédte címét a legrangosabb európai kupasorozatba.

 

2014 Április - Baglyas Márton, Marton Ákos, Kasza Bence - Hihetetlen siker az athéni természettudományos diákolimpián

Baglyas Márton a magyar csapat tagjaként hazánkat képviselte az Európai Unió Természettudományos Diákolimpiáján (EUSO). Ezúttal Athén adott otthont a nívós, március 30. és április 6. között zajló megmérettetésnek, amely három tantárgyat, a biológiát, a fizikát és a kémiát érintette. Marci utóbbiban kvalifikálta magát. Az országok maximum két háromfős csapattal vehetnek részt az eseményen, az alakulatokat egy biológiás, egy fizikás és egy kémiás növendék alkotja, mivel az angol nyelvű verseny feladatai komplex természettudományos ismereteket igényelnek. Mindkét magyar trió pazarul szerepelt. Marci csapattársaival: a szegedi Marton Ákossal és a budapesti Kasza Bencével aranyérmes lett, ezen belül abszolút első helyezést értek el

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/hihetetlen-siker-az-atheni-diakolimpian-548270#p2

 

2014 Március - Pátkai Rozina és Jonás Vera lemezei, és Czöndör Katalin

Pátkai Rozina szeptemberben megjelent Você e Eu című lemeze háromszoros jelölést kapott az Egyesült Államok-béli Independent Music Awards 2014-en

A szeptemberben kiadott lemezt most Vocal Jazz Album, Latin Album kategóriában is a legjobb öt jelölt közé választották. A lemez egyik dalát, az El Hombre Que Yo Ame-t (George Gershwin The Man I Love című szerzeményét) pedig idén ismét az öt legjobb dzsesszdal közé emelték.

Jónás Vera Game című lemezét is jelölték az Independent Music Awards 2014 díjára Adult Contemporary kategóriában.

Czöndör Katalin neurobiológus személyében először részesülhet magyar kutató az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L’Oréal nők számára létrehozott tudományos ösztöndíjának nemzetközi változatából.

 

2014 Február - Miklós Edit

Miklós Edit nagyszerű versenyzéssel, minden idők legjobb magyar alpesi sí eredményét elérve a hetedik lett lesiklásban a szocsi téli olimpián. 2015 januárjában sporttörténelmi siker, Miklós Edit 3. lett St. Moritzban megrendezett lesikló-világkupaversenyen.

 

2014 Január - Richter lovas akrobata csoport

Az Ifj. Richter József vezette Richter lovas akrobata csoport első magyarként megnyeri a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált.

 

2013 December - A férfi gyorskorcsolyaváltó

Téli Universiade -Trento: Aranyérmes a férfi gyorskorcsolyaváltó.

Utoljára téli Universiadén aranyérmet 1970-ben szereztünk, Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó által. Az Universiadék történetében most fordult elő először, hogy 3 érmet szerezett a magyar csapat.

 

2013 November - IND Group

FinovateAsia legjobbjának ítélték az IND Group előadását. Három kontinensen kapott jelentős elismerést már az IND Group, a jövő bankolásának technikai szolgáltatója. A miskolci székhelyű technológiai cég a régióból egyedüliként került fel a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló nemzetközi FinTech100-as listára.

 

2013 Október - Rózsa Csilla

Történelmi magyar sportsiker. Nagyszerűen kezdte élete első nemzetközi profi golfversenyét Rózsa Csilla az Azori-szigeteken zajló Azories Ladies Open-en. Már ez a kezdés is bravúr, egyben pedig mérföldkő Rózsa Csilla pályafutásában és a magyar golf történetében is, mivel ő az első hazai golfozó, aki olyan profi versenyen jutott a legjobbak közé, amelyen pontokat lehet szerezni a hivatalos profi világranglistára.

 

2013 Szeptember - Sastin Marianna

Sastin Marianna Magyarország első világbajnoki címét szerezte meg női birkózásban a Papp László Sportarénában zajló vb-n

 

2013 Augusztus - Kozák Danuta, kajak-kenusok, Gyurta Dániel, a magyar párbajőr csapat és a vizilabda csapat

A duisburgi kajak-kenu világbajnokságon magyar kajakos 500 méter egyesben utasított mindenkit maga mögé, ugyanakkor 500 méter kajaknégyesben és 4×200-as váltóban is világbajnok lett.

Medveczky Erika K-1 1000 méteren hatalmas hajrával aranyérmet szerzett. Ugyanezen a távon a kenus Vajda Attila megszerezte harmadik világbajnoki címét, és a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettős is első helyen végzett, akárcsak a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina duó.

Gyurta Dániel a barcelonai úszó világbajnokságon a 200 mell döntőjében új világbajnoki rekorddal védte meg a címét.

A magyar férfi párbajtőrcsapat legyőzte Ukrajnát a budapesti vívó-világbajnokság döntőjében, így hat év után világbajnoki aranyérmet nyert a magyar vívósportnak. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású csapat nagyszerű teljesítményt nyújtva diadalmaskodott a hazai vb-n.

A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmes lett a barcelonai világbajnokságon.

 

2013 Július - Hosszú Katinka és Marosi Ádám

Hosszú Katinka a Barcelonai úszó világbajnokságon a 200 méter vegyes úszásban világbajnok lett, majd a 400 méter vegyes számot is megnyerte augusztus 4.-én.

Marosi Ádám a lengyelországi öttusa Európa-bajnokságon utasított mindenkit maga mögé.

 

2013 Június - Fischer Iván

Fischer Ivánt, a Budapesti Feszti­válzenekar zeneigazgatóját ünnepélyes keretek között a brit Királyi Zeneaka­démia (Royal Academy of Music) tiszteletbeli tagjává választották.

 

2013 Május - A győri női kézilabda csapat

A Győri Audi ETO KC a döntőben legyőzte a norvég Larvik csapatát a veszprémi visszavágón is, és ezzel a magyar csapat megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

 

2013 Április - Csernoviczki Éva

A 2013-as budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon első helyen végzett Csernoviczki Éva.

 

2013 Március - Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon remekelt és győzött a 66 kilogrammos kategóriában.

 

2013 Február - Barta Viktória

Adorate-díjat kapott Barta Viktória. A díjat Dombó Dániel alapította azzal a céllal, hogy a kórus bár csak jelképesen, de mégis nyomatékosan kifejezhesse háláját, egyöntetű köszönetét annak a személynek vagy intézménynek, aki teljes odaadással, önzetlenül segíti a kórus munkáját, koncertjei sikerét. A díjat minden februárban, az Adorate Kórus megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett koncerten adják át.

 

2013 Január - Szemerédi Endre  és Pócs Éva

Szemerédi Endre tudós, Ábel-díjas matematikus, az MTA rendes tagja és Pócs Éva néprajztudós, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára az Európai Kutatási Tanács (EKT) tapasztalt kutatók számára kiírt rangos, Advanced Grants elnevezésű pályázatán nyert támogatást.

 

 

 

 

2009 November Erdei Zsolt

Erdei Zsolt bokszoló, aki akkor is feláll ha már nincs szinte esély sem, s nem felejti elmondani, megköszönni a hazájának, a szurkolóknak, a magyar virtusnak. Aki nem felejti honnan jött és hova jutott. Aki segít ahol tud. Büszkék vagyunk rád, büszke rád az ország, büszke rád a nép, büszke rád Európa. Köszi.

 

2009 December Kovács ,,Koko" István Kovács ,,Koko" István volt bokszoló, olimpiai bajnok,  aki nem felejt el kiállni a sportolókért, aki támogatja a fiatalokat, aki nemzetközi viszonylatban is vezető pozícióba került, mégis megmaradt a hazáját szerető, féltő, a hazájáért dolgozó ,,sportoló"-nak. Le kalappal előtted. Köszöni a hazád a munkád.

 

2010 Január - A Magyar gyorskorcsolyázók. Akik nem panaszkodnak, hanem dolgoznak, mindent megtesznek a sikerért, nem panaszkodásra fordítják az energiáikat, hanem felveszik a versenyt a világ legjobbjaival (dehát csak így lehet). Ha a kedves Sebestyén Júlia is a panaszkodás helyett magában keresné a hibát többre vinné. Egyszer megkérdezték a sokszoros magyar bajnok, világszintű Vasas vízilabdázók edzőjét mit szól a rossz bírói működéshez, azt mondta kb. - Előbb azt kell megnézni, hogy mi megtettünk e mindent a sikerért. Szóval sok sikert az olimpiához nektek Magyar  Gyorskorcsolyázók.
 

 

2010 Február Bárczy Pál

Sikerrel fejlesztettek űrsörnek is nevezett fémhabot a Nemzetközi Űrállomáson Bárczy Pál akadémikus találmányának segítségével. Földön gyártottunk fémhabot, február 7-én azonban az ISS-en mikrogravitációs körülmények között sikerült fémhabot fejleszteni és annak tulajdonságait vizsgálni.

 

2010 Március. Jó pár riporter, szakkommentátor pl. Engi Klára, Pásztory Dóra, Szabó Gábor, Kurucz László. Köszönet az emberi, profi, kiváló munkáért.

 

2010 Április Mikó Irén

Mikó Irén professzor a Nemzetközi Kísérleti Mikrosebészeti Társaság elismerését, a Sun Lee Awar-díjat vehette át.

 

2010 Május Gera Zoltán

,,Szevasztok magyarok" Szia Zoli köszi.

Gera Zoltán az angol bajnokság álomcsapatának tagja, Gera Zoltán az év Fulham játékosa, Gera Zoltán a Hit Gyülekezet tagja, Gera Zoltán hazája büszkesége.

Fidesz - Jó kezdett... Kettős állampolgárság, 3 csapás, kisebb parlament, kisebb önkormányzatok, a pökhendi fideszes politikusok háttérbe szorítása pl Áder, Kövér, Pelczné, Deutsch, Pokorny). Csak így tovább és a haza büszke lesz rátok.

 

2010 június-július foci vb KASSAI VIKTOR

Egy magyar a vb-n. Egy magyar a legjobbak közt. Fantasztikus büszkék vagyunk rád, a haza büszke rád. Köszönjük, hogy mindent megtettél, hogy ott legyél, s mindent megtettél a sikerért, köszönjük ezt az útmutatást.

 

2010 augusztus Az úszók és a női kajak csapat 6-6 arany

Úszók - Fantasztikus eredmény 6 arany, s még több lehetett volna, de ez is fantasztikus eredmény. Csak így tovább, fantasztikusak az idősebbek és fantasztikusak a fiatalok.

Női kajak csapat - Fantasztikus eredmény 6 arany, s még több lehetett volna, de ez is fantasztikus eredmény. Csak így tovább, fantasztikusak az idősebbek és fantasztikusak a fiatalok.

 

2010 szeptember A férfi vízilabda-válogatott

 

2011 május Kassai Viktor, a világ egyik legjobb játékvezetője

Gratulálunk, hogy ilyen nagy dologra készen álltál, mint a BL döntő vezetése, s öregbítetted hazád, hazánk hírét. Büszkék lehetünk rág. Köszöntjük.

 

2011 június Francia és német elismerés a MABISZ-nak

Nemzetközi elismerést kapott a Magyar Biztosítók Szövetsége két ügyfélbarát eszköze, a Teljes Költség Mutató (TKM) és a Díjnavigátor kifejlesztése. Európa legnagyobb biztosítási piacainak képviselői példakánt tekintenek a hazai érdekvédelmi szövetség átalakítására. Mindkét termék példaszerűen illeszkedik abba az európai trendbe, amely egyre nagyobb jelentőséget kölcsönöz a költségtranszparenciának és a fogyasztóvédelemnek, s mindezt egy hatékonyabb és versenyképesebb biztosítási piac támogatásával valósítja meg” – összegezte a magyarországi szövetségnél tett látogatás egyik legfontosabb tanulságát Xavier Cognat, a Francia Biztosító Szövetség brüsszeli irodájának vezetője.

http://www.mabisz.hu/hu/sajtoszoba/171-sajtokozlemeny-20110609.html

 

2011 július Gyurta Dani, újra világbajnok

Fantasztikus vagy srác. Fantasztikusan okos vagy, Fantasztikusan nagy versenyző vagy, Fantasztikusan erős vagy. Büszke rád a hazád.

 

2011 augusztus Pars Krisztián

Krisztián bebizonyítottad amit akartál. Büszke lehetsz magadra, s büszke lehet rád a hazád is. Nagy gratuláció.

 

2011 szeptember Polgár Judit

Ez fantasztikus volt. Bátran, magyaros virtussal, hálásak vagyunk neked, hogy így öregbítetted a hazád hírét.Az első nő, aki sakk Európa-bajnokságon abszolút kategóriában érmet szerzett

 

2011 október Kiss Norbert és Berki Krisztián

Október 2.-án Kiss Norbert fantasztikus győzelmet aratott a FIA Kamion Eb sorozatban a spanyol Jarama-ban. Fantasztikus volt. Fantasztikus kitartás és a magyar vírtus. Büszkék vagyunk rád.

Berki Krisztián Japánban a Tornász VB-én, megcsinálta azt amire képes, holott nagyon nagy nyomás volt rajt, túl nagy volt a tét, de ő mint a magyar szív, erő, akarat és kitartás példaképe megcsinálta. Gratuláció. Fantasztikus vagy. Nagyon szurkolt az ország neked. Nagy örömet szereztél hazádnak.

 

2011 november Skawa Innovation

Első díjat nyert a magyar Easyling.com megoldás Közép-Kelet-Európa legnagyobb webes konferenciája, a „How-to-Web 2011” keretében zajló, innovatív induló vállalkozások számára kiírt Startup Challenge versenyen.

A november 10-én lezárult döntőben a magyar Skawa Innovation fiatal csapata 750 szakértő előtt mutatta be távmunka-rendszerre épülő, felhő-alapú weboldalfordító megoldását, mely a zsűri ítélete alapján mind technológiai, mind üzleti szempontból az összes pályázat közül a legjobbnak bizonyult. Az Easyling sikere jól példázza a magyar innovatív vállalkozások potenciálját.

- See more at: http://insiderblog.hu/blogzine/2011/11/11/magyar-gyozelem-az-europai-startup-donton/#sthash.y1OaBpM4.dpuf

Első díjat nyert a magyar Easyling.com megoldás Közép-Kelet-Európa legnagyobb webes konferenciája, a „How-to-Web 2011” keretében zajló, innovatív induló vállalkozások számára kiírt Startup Challenge versenyen.

A november 10-én lezárult döntőben a magyar Skawa Innovation fiatal csapata 750 szakértő előtt mutatta be távmunka-rendszerre épülő, felhő-alapú weboldalfordító megoldását, mely a zsűri ítélete alapján mind technológiai, mind üzleti szempontból az összes pályázat közül a legjobbnak bizonyult. Az Easyling sikere jól példázza a magyar innovatív vállalkozások potenciálját.

- See more at: http://insiderblog.hu/blogzine/2011/11/11/magyar-gyozelem-az-europai-startup-donton/#sthash.y1OaBpM4.dpuf

 

2011 december ,,Jézuska"  és a segítő emberek.

Eljött a december szerető hazám újból és újból összefog - mikulásgyár, cipősdoboz, időseknek műsorok, szegényeknek, elesetteknek gyámolítás- s újból bebizonyítja mily erős ez a nemzet , s milyen sok nemes, érző lelkű ember lakja.

S eljön a szeretet ünnepe rengeteg gyereknek ajándék, mely boldoggá teszi őket, rengeteg szülőnek ajándék a gyermekét boldoggá látni. Nagy ünnep, nagy öröm, de jó, hogy van.

 

2012 Január Kassai Viktor

Kassai Viktor volt 2011 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. FANTASZTIKUS. KÖSZÖNJÜK.

 

2012 Február MASAT megalkotói, támogatói

A Masat–1 (a Magyar és satellite szavakból képzett szó) az első teljesen magyar építésű műhold. A mintegy 1 kilogramm tömegű, 10 centiméter élhosszú kocka formájú műholdat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen fejlesztették. Magyar idő szerint 2012. február 13-án 11 órakor indították útnak.

 

2012 Március A magyar nép

Mert ...Fényesebb a láncnál a kard,
Jobban ékesíti a kart,
És mi mégis láncot hordunk!
Ide veled, régi kardunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

 

2012 Április Kassai Viktor és Két magyart is díjaz a Nemzetközi Fair Play Bizottság

Két magyar, Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, paralimpiai bajnok vívó és Miklósa Erika operaénekes is kiérdemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottság díját, melyet a tiszta játék népszerűsítése kategóriában ítélt meg nekik a szervezet végrehajtó bizottsága hétfőn Innsbruckban, az ifjúsági téli olimpia helyszínén. Kamuti Jenő, a bizottság elnöke hétfőn elmondta, hogy Szekeres pályafutása során folyamatosan népszerűsítette a tisztességes, becsületes küzdelmet, a tiszta játékot. Miklósa Erikával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az operaénekesnő - aki jelenleg is atletizál - például a gyengén látók olimpiai felkészülésében is részt vesz. Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre április 28-án kerül sor Budapesten, ez európai fair play kongresszus, és az európai olimpiai bizottságok ugyanakkor tartandó kongresszusának keretein belül.

Kassai Viktor újra vitte a világba a hírét, hírünket. Kassai Viktor volt a bíró a Real Madrid-Bayern München BL-elődöntőben. Köszönet, hála, magyar virtus, magyar szakértelem = Kassai Viktor, ..(de egy kicsit, ..nagyon vegyél vissza, mert kezdesz pökhendi, szerénytelen lenni, s ennek nem lesz jó vége lásd Valentino Rossi).

 

2012 Május Mihelicz Norbert 

A hazai, magyar, hungaroringi WTCC futamon Mihelicz Norbert autóversenyző fantasztikus győzelmet szerzett, s ezt egész Európa, s a világ láthatta, hogy milyen a magyar higgadtság, erő, dinamika versenyszellem, továbbá látta a világ a sportszerető, fantasztikus magyar közönséget. Köszönet a tehetségnek, köszönet az összefogásnak, köszönet a tehetségben gazdag magyar népnek.