Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 11

2018.03.15

Kapcsolatteremtő Gyógyítás

Fényt, információt és energiát tartalmazó frekvencia

http://reconnective-healing.hu

 

Kapcsolatteremtő gyógyítás - Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is!

Miért érdeklődnek korunk vezető orvosai, kvantumfizikusai és kutatói világszerte az iránt a látszólag véletlen találkozás iránt, amelyben dr. Eric Pearlnek volt része egyik páciensével? Mi volt az ebben a találkozásban, amitől Eric pályája radikálisan felívelt, de végső soron hatással van milliók életére… és nagy valószínűséggel mélységes befolyással lesz a tiédre is? Mi ez a jelenség? Kapcsolatteremtő Gyógyítás című nemzetközi sikerkönyvében dr. Eric Pearl megtanította olvasóit, hogyan férhetnek hozzá az energia, fény és információ átfogó spektrumához, amely korábban mindenki számára elérhetetlen volt. Így lehetővé tette, hogy teljes mértékben meghaladjuk az energiagyógyítás „technikáit”, és drámai, gyakran azonnali, életre szóló gyógyulásokat és változásokat érjünk el

Mire véljük e páciensek beszámolóját halálos betegségeik hirtelen eltűnéséről? És miként lehet az, hogy ők is képesek lettek hozzáférni ehhez az új gyógyító frekvenciához?

Eric Pearl gyógyító képességein kívül minden bizonnyal kiváló írói vénával is rendelkezik, mert hihetetlenül olvasmányosan és érdekesen tálalja a mondanivalóját.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=78400&type=22

http://www.diderot.sk/hun/igy-szolott-salamon-a-kapcsolatteremtesrol-dr-eric-pearl-frederick-ponzlov-153289.html

 

 

 

 

A Gyógyító Kód

Valószínűleg megtaláltad a hiányzó információt és a valóban működő módszert,

amelynek segítségével eltüntetheted testedből a betegségeket,

és megoldhatod (pár)kapcsolati

és a sikerrel összefüggő problémáid – ráadásul mindössze napi néhány perc alatt!

"Dr. Alexander Loyd felfedezte, hogyan lehet egy, a testben lévő fizikai funkciót aktiválni, mely eltávolítja a betegségek akár 95%-ának forrását.

Dr. Loyd felfedezéseit vizsgálatok, illetve az a több ezer ember is igazolták − a világ minden tájáról −, akik használták a Gyógyító Kód rendszerét, gyakorlatilag bármilyen fajta testi, lelki vagy az emberi kapcsolataikat érintő problémára, csakúgy, mint a karrierjükben vágyott áttörés megvalósítására.

Dr. Alex Loyd vizsgálatai során arra is fény derült, hogy létezik egy „Univerzális Gyógyító Kód”, melynek segítségével a legtöbb ember legtöbb problémája gyógyítható.

Ebből a könyvből elsajátítható ez a Gyógyító Kód, melynek elvégzése mindössze napi néhány percet vesz igénybe.

„Dr. Alex Loyd gyógyítótechnikája a világon mára meghatározóvá vált – forradalmasítani fogja az egészséget. A legegyszerűbb módját kínálja annak, hogy hamar meggyógyuljunk, és egészségesek is maradjunk.” − Mark Victor Hansen, az „Erőleves a léleknek” könyvek társszerzője

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Alexander_Loyd_Ben_Johnson_A_Gyogyito_&trackingCode=j5fglfx8-1uchwixzik0-S.ITEM_PAGE.C.c64_a67-04t137p&id=125060&type=22

 

Valószínűleg megtaláltad a hiányzó információt és a valóban működő módszert, amelynek segítségével eltüntetheted testedből a betegségeket, és megoldhatod (pár)kapcsolati és a sikerrel összefüggő problémáid – ráadásul mindössze napi néhány perc alatt!

 

Tudtad, hogy mindössze egy dolog okozza a betegségek 90-95%-át, és hogy ezt a tényt már a modern tudomány is igazolta?

 

Dr. Alexander Loyd és Dr. Ben Johnson könyve, A Gyógyító Kód egyértelműen bizonyítja, hogy a gyógyulás kulcsa az, hogy eltávolítsuk ezt a bizonyos tényezőt, mivel a legtöbb esetben ez áll lelki és testi megbetegedéseink és elváltozásaink hátterében.

 

Dr. Loyd felfedezését szerte a világból rengeteg ember igazolja, és amint azt a GYÓGYULÁSOK menü alatt találod, ezek között már számos magyarországi esetleírás is található.

 

A kódokat ráadásul a betegségek eltüntetésén kívül életed más területein, így például (pár)kapcsolati és a sikerrel összefüggő problémáid megoldásához is segítségül hívhatod.

 

„Birtokában kell, hogy légy A Gyógyító Kódhoz hasonló eljárásnak, hogy változtass téves meggyőződéseiden, melyek folyamatosan akadályoznak abban, hogy azt az életed éld, melyet szeretnél, egészségben.” - Bruce Lipton, PhD korábban a Stanford Egyetem sejtbiológia-kutatója és a nagy sikerű Tudat: a belső teremtő című könyv szerzője

 

A Gyógyító Kód az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és leghatékonyabb öngyógyító eljárás. Nagyon egyszerűen, bárki által használható, mindössze napi 6-18 perc gyakorlás általában elég is szokott lenni a kívánt eredmények eléréséhez. Alkalmazása során aktiváljuk a test gyógyító központjait, amelyek aztán lehetővé teszik, hogy meggyógyuljunk szinte minden betegségből.

 

A Gyógyító Kód ezt azáltal éri el, hogy a testben lévő 4 gyógyító központon keresztül semlegesíti azt a tényezőt, amely a problémáink 90-95%-áért felelős, és így az addig blokkolva lévő immunrendszerünk újra elkezd hatékonyan működni.

 

A kód hatására megszűnik a folyamatosan jelen lévő feszültségünk, és nagyon hamar stresszmentessé, kiegyensúlyozottá és energiával telivé válunk. Az így felszabadított energiánk pedig aztán a lelki és testi megbetegedések megszüntetésére irányul.

 

A visszajelzések és gyógyulástörténetek alapján bizton állíthatjuk, hogy az utóbbi évek egyik legfontosabb felfedezéséről és (ön)gyógyító módszeréről van szó, amely eredményességét már számos hazai esetleírás is alátámasztja.

 

Tapasztald meg te is a kódok hatását, és tedd olyanná az életed, amilyenné mindig is szeretted volna!

Válj egészségessé, sikeressé, és rakd rendbe kapcsolataid és az életed – sokaknak már sikerült.

http://agyogyitokod.hu

 

Forrás és a teljes cikk: http://agyogyitokod.hu/

 

Információs gyógyászat – (Bioenergetikai terápia - energia- és információs gyógyászat)

Vissza kell hangolni magunkat az eredeti, természetes alapállapotunkra, ahol még az életerőnk, az életkedvünk teljes és egészséges. Ehhez nem elegendő pusztán a tudat ereje egy olyan világban, ahol a tudatunk manipulálására minden eszközt bevetnek.

Az információs gyógyászat a legmagasabb manipulatív energiák szintjén hat. Mindent ott, azon a szinten és olyan ellenszerrel kell helyrehozni, ahol elromlik. Ha vissza tudunk hangolódni a természetes rezgésünkre, a testünk, a tudatunk újra meg tudja tanulni, meg tudja szokni és fenn tudja tartani ezt az állapotot.

Forrás: http://www.vntv.hu/2017/02/nyerd-vissza-az-energiadat/ Görei-Pap Ildikó és Horányi Ágnes beszélgetése.

Erich Körbler, az általa "Új homeopátiának" (Neue Homöopathie) nevezett tudományterülettel, az energetikai, informatikai, hullámelméleti fizikai fogalmakat illeszti be nemcsak az orvosi-, hanem a hétköznapok gondolkodásmódjába is.”- Dr. Csiszár Róbert

Az egy napos képzés alatt a résztvevők elsajátíthatják mindazokat a tesztelési, diagnosztikai módszereket, melyek nemcsak a normál hétköznapokon, hanem a kritikus helyzetekben is létfontosságúak lehetnek.

A tanfolyamon megismerjük az ÚJ HOMEOPÁTIÁT, vagyis az energetikai gondolkodásmódot. Megismerhetjük, láthatjuk a tér láthatatlan részeit. Az energiákat, melyek életünk állandó részei, egészségünk alapjai.

A tanfolyamon a résztvevők elsajátíthatják a Körbler-féle bioindikátor használatát a mindennapi életben.

Forrás: http://bioenergetic.hu/magazin/ismerd-meg-hogyan-gyogyithatod-akar-onmagadat

Ajánlott: Dr. Sági Mária - Sági István:  „Információs gyógyítás - A Körbler módszer” c. könyv

 

 

 

 

 

ThetaHealing - Változtass az életeden Théta Healinggel!

 

A test, lélek és szellem  megújulása

Ez egy kivételes és rendkívül hatásos energiagyógyászati módszer!

Tudományos kutatások szerint működésünk majdnem 90%-át a tudatalattink irányítja, és csak a maradék 10% zajlik tudatos szinten. A tudatalattiban elraktározott információk, hitrendszerek, korlátozó hiedelmek, érzések felelősek a veled történtekért és az eredményeidért az élet bármely területén: karrier, párkapcsolat, pénzügy helyzet és az egészségügyi állapotod.

A Theta Healing által képes lehetsz arra, hogy a korlátozó hitrendszereidet felszabadítsd, vagy pozitív támogató rendszerekre cseréld.

A Theta Healing egy gyors, hatékony módszer, képes azonnali gyógyulást hozni testi, lelki, szellemi, mentális szinten egyaránt. A technika pedig az elraktározott negatív hitrendszerekhez talál el, megy le egészen a gyökeréig egy ásásnak nevezett módszerrel, ami tulajdonképpen egy irányított beszélgetés.. A megtalált negatív hiedelmet töröljük, feloldjuk, és a helyére pozitív letöltést kérünk. Az esetek nagy többségében azért tud azonnal megtörténni a gyógyulás, mert amikor letalálunk a gyökérproblémához és töröljük vagy módosítjuk, akkor a helyére letöltött pozitív hitrendszeri minta azonnal működésbe lép.

 

Forrás:http://theta-healing.hu/

Úgy érzed, hogy az életed nem a megfelelő irányba halad? Érzed, hogy változásra van szükséged, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Konzulenseink szeretettel várnak, hogy együtt, közös erővel a Theta Healing meditáció segítségével leássunk a problémák gyökeréig és végleg megszabaduljunk tőlük. A közös Theta Healing meditáció visszatérít minket a nekünk kijelölt helyes útra a boldog élethez.

Hogyan segíthet rajtad is a Theta Healing módszer? Konzulenseink a théta kezelés során a théta gyógyítás egyedülálló és hatékony módszereivel segítenek, hogy jobbá tudjuk tenni az életünket. Ha bármilyen kérdésed van a Theta Healing módszer, théta meditáció vagy a kezelések kapcsán, akkor keresd bátran a konzulenseinket!

A Theta Healing módszer elsajátítása olyan befektetés, amely egész életed során folyamatosan megtérül. Jelentkezz kezdő vagy akár haladó tanfolyamainkra, és megtanulod, hogyan hangold össze tudatos és tudatalatti szintedet, hogy elérhesd céljaidat és valóra válthasd álmaidat.

 

http://thetahealinganahita.hu/

Vianna Stibal spirituális tanító által született meg 1995-ben, aki ma már világszerte oktatja meditációs technikáját és filozófiáját. Vianna komoly betegsége kapcsán felfedezte, hogy érzelmeink és meggyőződéseink milyen nagy hatással vannak ránk különböző - jelen, genetikai, történelmi és lelki - szinteken. Miután tanúja volt saját gyógyulásának egy több, mint 20 cm-es tumoros megbetegedésből, megalkotott és finomított egy olyan rendszert, mely használóinak segít feltárni, hogyan és miért hiszünk bizonyos meggyőződésekben.

A rendszere által felismerhetjük, hogy hogyan hozunk létre problémákat vagy betegségeket az életünkben és azt is, hogy hogyan lehetünk képesek megváltoztatni azokat. Módszere megtanítja, hogy hogyan kapcsolódhatunk tudatosan a Teremtő Mindenséghez és ez által hogyan teremthetjük meg a vágyott valóságunkat.

Vianna technikája azonnali théta állapotba hozza az agyunkat, és ebben az állapotban tanítja meg, hogyan állítsuk helyre, vagy erősítsük meg kapcsolódásunkat a Teremtővel. Ezen a kapcsolódáson keresztül képessé válunk arra, hogy megkönnyítsük a lelki, érzelmi és fizikai változásokat.

Ahhoz, hogy valóban azt a valóságot teremtsük meg, amit igazán látni szeretnénk az életünkben, néhány „receptet” is ad Vianna. Ebben segítségére volt az a többezer gyógyulás, aminek szemtanúja volt kliensei és tanítványai körében.

A ThetaHealing módszer legmegfelelőbben úgy ábrázolható, hogy „becsatlakozás a Tiszta Szándék Terébe”. Alkalmazói számára lehetővé teszi, hogy megtalálják a korlátozó hiedelmeiket, és hogy megváltoztathassák azokat azonnal.

Egyre inkább köztudott, hogy a viselkedésünk, a stresszre adott reakcióink, étkezésünk, környezetünk befolyásolja azt, hogy a genetikai örökségünkből hogyan vagyunk képesek kifejezni önmagunkat. Tőlünk függ, hogy ebből az örökségből mekkora potenciált használunk fel. Azonban ez izgalmas lehetőség is egyben, hiszen a mi döntéseink, választásaink nem csak a hátralevő életünket befolyásolják, hanem a jövőbeni generációk képességeit, lehetőségeit is. (Nagy Szilvia)

Forrás:https://thetahealing.hu/

 

A Theata Healing® konzultáció során tudatosan elérjük az úgynevezett théta-állapotot, amelyben hitrendszerünk és félelmeink megváltoztatásával jelentős előrelépást érhetünk el bármilyen éretterületünkön jelentkező problémánk megoldásában.

A Theta Healing konzultáció során a Feltétel Nélküli Szeretet energiájának segítségével és a tiszta szándék erejével elengedjük a korlátozó érzelmi és gondolati mintáinkat és megtanítjuk a tudatalatti elmének a hiányzó érzelmeket. Ezzel lehetőséget biztosítva Önmagunk számára, hogy megteremtsük az új valóságunkat. Van választásunk, bármelyik pillanatban újra teremthetjük az életünket.

 

Feltétel Nélküli Szeretetet bátran küldhetünk másoknak is, akivel harmonizálni szeretnénk kapcsolatunkat!

a módszer már számos területen elterjedt, nevelőotthonokban, idősek otthonában, többek között orvosok, mérnökök, szülők alkalmazzák mindennapjaikban, mindamellett, hogy egy gyógyítói energetikai módszerről van szó. A technika könnyen megtanulható, használatával gyors és hatékony eredményeket érhetünk el.

Forrás: http://thetahealing-technika-hu.webnode.hu/?gclid=CJin6P_l39ICFQoo0wodRHQPAw

 

 

 

Points of You

A módszerünk a kép és a szó által előidézett egyidejű stimulációt használja ki, amelynek során az értelem és az érzelem „összecsapnak”, és ideiglenesen „kiiktatva” a tudat éber védekező mechanizmusait.

Ez a „szándékos zavarkeltés” lehetővé teszi, hogy – megfelelő munkával – megszabaduljunk a merev mintáktól, amelyek megszabják, „milyeneknek kell lenniük a dolgoknak”, és biztosítja, hogy új nézőpontok szivárogjanak a tudatunkba.

A folyamat során észreveszünk és magunkévá teszünk új lehetőségeket, amelyeket a mindennapi életünk során nem volt módunk észlelni, amelyek megmutatják, milyen lépéseket tehetünk, és megadják a lökést, hogy kilépjünk a megszokott kereteink közül. A Points of You™ minden fényképét gondosan választottuk ki: olyan vizuális elemet ábrázolnak, amely nem áll nyilvánvaló kapcsolatban a mellette olvasható szóval, ezért a kártyák nagymértékben képesek aktiválni az értelmet és az érzelmeket.

 

A módszer a szinuszgörbére emlékeztet: kezdetben kinyílunk, és a lehető legtöbb nézőpontot fogadjuk be életünk azon területével kapcsolatban, amelyen dolgozni akarunk. Lehet ez a párkapcsolatunk, a szülői szerepünk, a karrierünk, az egészségünk, vagy bármi más, ami zavar vagy aggaszt minket, vagy amivel összefüggésben döntéseket kell hoznunk.

Miután sikeresen kitágítottuk a perspektívánkat, a folyamat beindul, és arra ösztönöz minket, hogy válasszuk ki a felmerülő új lehetőségek közül a számunkra leginkább megfelelőt, és tervezzük meg a következő lépéseinket, amelyek közelebb visznek a kitűzött célunkhoz.

 

Minden eszközünk és tréningünk az alábbi négy módszertani szakaszon alapul:

 

Szünet - A szünet lehetővé teszi, hogy levegőt vegyünk, és kissé távolabbról pillantsunk az életünkre. Alapvető és elkerülhetetlenül szükséges elem, amely segít magunk mögött hagyni a mókuskereket és a mindennapi automatizmusokat.

 

A perspektíva kitágítása - Minden szituáció számtalan nézőpontot rejt, és nagy kihívás más perspektívából tekinteni az életre. Ebben a szakaszban elindulunk egy úton, anélkül, hogy tudnánk, hová vezet.

 

Fókuszálás - Miután minden szóba jöhető nézőpontot megvizsgáltunk, a nekünk fontos felismerésekre összpontosítunk. Rávezető kérdések segítségével tisztázzuk, mely felmerülő lehetőségek szolgálják a leginkább a személyes épülésünket, és illeszkednek a belső ritmusunkhoz.

 

A cselekvés - Ebben a szakaszban az elméletet átültetjük a gyakorlatba. Felvázolunk egy cselekvési tervet, vagy írunk egy listát a tennivalókról: konkrét lépéseket határozunk meg, amelyeket meg kell tennünk a céljaink eléréséhez.

 

Rávezető kérdések segítségével tisztázzuk, mely felmerülő lehetőségek szolgálják a leginkább a személyes épülésünket, és illeszkednek a belső ritmusunkhoz.

 

A Points of You™ és az általuk kifejlesztett eszközök, a The Coaching Game és a Punctum egy hosszú és csodálatos utazás gyümölcsei. A kifejlesztői Yaron Golan és Efrat Shani a folyamat alatt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy olyan eszközök szülessenek, melyek elősegítik a tiszta, világos és minőségi kommunikációt önmagunkkal és a környezetünkkel, új nézőpontokat adva világunk kiteljesítéséhez.

Az eszközök használhatóak egyénileg coaching, terápia és egyéb fejlesztési folyamatokban, vállalati közegben tréningek, workshop-ok folyamán, magánszemélyek által családi, baráti körben.

 

A Points of You kártya egy olyan coaching eszköz, amely a képekkel és a képeken szereplő szavakkal egy egészen újfajta kommunikációt hoz létre. A "The Coaching Game" nevet kapta, mert valóban egy játékról van szó:

A Points of You (The Coaching Game) az élet 65 mindannyiunkat érintő területét járja körbe-dolgoz fel színes képekkel, fogalmakkal, idézetekkel és egy kis történettel bemutatva azokat, így segítve a gondolkozás megindítását. A The Coaching Game használata speciális kapcsolatot hoz létre-ébreszt a témák, szavak, képek és kérdések között. Ez a kapcsolat segít, teszi lehetővé, hogy a minket érintő, foglalkoztató kérdés mélyére hatoljunk és tiszta, tudatos képet kapjuk az eszköz által biztosított új nézőpontok által. Hogy egy-egy fotóra nézve eszünkbe jussanak az adott témával kapcsolatos emlékeink, élményeink, és előhozza azokat a mély gondolatokat is, amelyek más eszközökkel nem jönnének, felszínre.

A Punctum 33 képet, fogalmat és kérdést tartalmazó kártyából álló csomag. Használata során ezek kapcsolódására, illetve a minket foglalkoztató témához való viszonyulásukra világít rá. 
Így lehetőségünk van új nézőpontokból megvizsgálni életünket, kérdéseinket, problémáinkat és kiszélesített perspektívában vizsgálódni, keresni a lehetőségeket, a megoldást.

Források: http://points-of-you.hu/a-modszer

http://www.shdgroup.hu/points_of_you_kartya_-_the_coaching_game_.html

http://coaching4uhu.weebly.com/points-of-youtrade.html

 

 

Source MemoryHealing

Ha a azt tapasztalod, hogy bizonyos az életben lévő elakadások, mintha csak átmenetileg oldódnának meg, végleg nem tűnnek el. A Source Memory Healing nemcsak arra jó, hogy bizonyos lelki sérüléseket meggyógyít, hanem arra is, hogy rég eltemetett vagy tán nem is ismert erényeket előhoz és felnagyít.

 

Minden mostani élethelyzetünk, nehézségeink korábbi vagy jelenlegi cselekedeteink gyümölcsei... vagy édes vagy keserű gyümölcsök. De valahol, valamikor ez elkezdődött azzal, hogy elvetettünk egy magot. A mag elvetése a forrás emlék. A forrás emléket csak mély meditációs állapotban (tiszta tudatosság állapotában, delta agyhullámon, samadhiban) vagyunk képesek igazán mélyen meglátni, a hozzá kapcsolódó érzelmi töltetet elengedni, megváltoztatni a karmát. A source memory gyógyítás több ezer éves tudás gyümölcse, a trika filozófiából ismert, nyolcas csakrás meditációval kerülünk ebbe a tiszta tudatosság állapotába, ahol meg tudjuk változtatni a karmánkat: a rendszeres gyakorlással eljuthatunk oda, hogy végre abbahagyjuk a mesterek keresését, és saját magunk mesterévé válunk. Tanfolyamainkon erre tanítunk meg kortól, nemtől, vallástól függetlenül bárkit.

Forrás: http://www.anahita-joga.hu/ingyenes-gyogyito-nyilt-nap-sourcememoryhealing-technikaval-2017-majus-7/

 

 

 

,,Igaz, tiszta, őszinte, feltétel nélküli szerelem az égben köttetik.”

 

 

Szívemből kívánok boldog szeretettel és szerelemmel teljes életet! Végtelen szeretettel, JÓVAL.

A megérzéseid segítségével új utat fogsz találni az életben. Kiszélesíted a határaidat és megtapasztalod a mély érzéseket.

 

,,Azért jöttem, hogy segítsek emlékezni arra, aki vagy… Arra a nagyszerűségre, aki valójában vagy…

A nagyszerűségre, amely benne van minden emberi életformában… Szeretetre és a tiszteletre, amely mindenkinek kijár; amint ezt teljes mértékben felismered, a mennyország a tiéd.”

VILÁG VILÁGOSSÁGA, SZERELEM GYÜMÖLCSE EGYENGETI UTADAT.

NE NÉZZ HÁTRA, AZ ÉLET BENNED VAN!

SZERELEM magasabb dimenziója magától megérkezik, amikor érett vagy rá. Légy hálás, ha már itt van, s érezd a kegyelem erejét, mely ebből árad. És tudd, hogy a legtöbbet érdemled. Igaz, tiszta, őszinte, feltétel nélküli szerelem az égben köttetik.

Írta: Florida Flor

http://www.vntv.hu/2016/02/feny-es-fenyecske-csodalatos-utazasa-a-foldre-reszlet/

 

https://www.youtube.com/watch?v=wDbCr95ioVc Szent szerelem - Angyalok Szárnyán - Flor Forida

 

 

Mikor segitettél TE utoljára valakinek abban, hogy növelje a fényét. Légy TE áldás mások életében. (Evelyn Roe)

Ha megnézed a vallási vezetőket, a különböző vallások irányítóit, és azokra hallgatsz, akik derűt és nyugalmat sugároznak, akikből árad az életbölcsesség, az számomra nagyon szimpatikus. (Bereczki Zoltán)

 

„Mi volt jó a napodban”

 

Nekem Szilvi tanította meg, hogy mennyire fontos az, hogy együtt eszünk esténként. Leülünk a vacsoraasztal köré, és van egy kis játékunk, a „mi volt jó a napodban” játék. A lányok már nagyon várják. Ez egyfajta önmotivációs módszer, hiszen egész nap azt keresik, hogy otthon majd mit mondhatnak el. Erre nyitjuk ki a fülüket, szemüket. (Szalay Ádám)

Kommunikációs tanácsadás magánéleti kapcsolati problémák megoldásához

Kapcsolatokat és párkapcsolatokat tehet tönkre, ha nem vesszük észre társunk igényeit, ha nem tudjuk kifejezni érzéseinket, ha csak elbeszélünk egymás mellett ahelyett, hogy kimondanánk, ami bánt. A rossz kommunikáció zsákutcába visz, és ilyenkor nem segít, ha a másikat vádolva tőle várjuk a megoldást.

Legtöbbször van kiút: tehetsz azért, hogy újra jól menjenek a dolgok, hogy újra egymásra találjatok, és megint kialakuljon a fárasztó hétköznapi rutinban elvesztett összhang.

Melyik kapcsolatodon szeretnél változtatni, javítani? Szeretnéd, ha a házastársad jobban elfogadna és elismerne téged, ha a szüleid felhagynának az irreális elvárások hangoztatásával, vagy a gyermeked végre meghallgatna és odafigyelne rád? Mindezért te magad is tehetsz, a Sikerkód segítségével.

Ha eleged van abból, hogy egy számodra fontos emberrel csak a tényközlés szintjén beszélgettek, ha bánt, hogy nem érted az érzéseit, vagy az, hogy ő nem figyel oda a te igényeidre, sajátítsd el azokat a fontos kommunikációs stratégiákat, amelyek segítségével két ember megtapasztalhatja a mély összekapcsolódottságot!

Az erőszakmentes kommunikáció modellje, az értő figyelem technikája, a „négy fül” eljárás és számtalan más apró trükk mind-mind abban segít majd téged, hogy kimozdítsd a kapcsolatod a holtpontról.

Forrás: http://sikerkod.hu/8-frontpage/28-kommunikacios-tanacsadas-es-trening-uezletembereknek

Peru: Újabb 800 diák gyakorolja a Transzcendentális Meditációt - órán, a tanrend részeként

Mint korábban hírt adtam róla, gyakorlatilag az összes latin-amerikai ország bevezeti a Transzcendentális Meditációt az oktatási rendszerébe

 

http://hvg.hu/elet/20161010_meditacio_pozitiv_hatasai_iskola_meditacio_fegyelmezes

Ahonnan érdemes lehet példát venni: az egyik baltimore-i általános iskolában meditációs technikákat tanítanak a gyerekeknek. Mondani sem kell, hogy mennyivel jobb a hangulat az iskolában, mint előtte. Nincs többé kiabálás és fenyítés: megtalálták a fegyelmezés tökéletes eszközét.

Mindannyian keresők vagyunk, és a célunk ugyanaz: belső békét, fényt és örömöt elérni, elválaszthatatlanul eggyé válni Forrásunkkal, és valódi elégedettséggel teli életet élni. Örömben élni annyit tesz, mint belső életet élni. Ez az élet vezet az önmegvalósításhoz. (Sri Chinmoy - Az öröm szárnyai )

 

 

Az Aurum Életműhely egy olyan biztonságos hely, ahol az életed különböző területeiben integrált szakmai segítséget kaphatsz. Pszichológus, lelkigondozó, coach, tréner, gyógytornász, masszőr, dietetikus és stílustanácsadó kollégáink várnak, hogy testi-lelki-szellemi egészséged helyreállhasson, fejlődhessen, s jobban megtaláld a helyed saját bőrödben, életedben, saját magaddal, másokkal és az Istennel való kapcsolatodban.

https://www.facebook.com/aurumeletmuhely/

http://www.eletmuhely.com/

 

 

Optimista Klub

Keresd meg és lépj kapcsolatba a városodban élő optimista emberekkel, hogy barátságOK, szerelmek születhessenek.

Pozitív társadalmi változásért 1990-ban útjára indult Magyarországon az Optimista Klub. Az alakulásról Értavy-Baráth József USA-ban elő magyar származású pszichológus nyilatkozott, mely IDE kattintva megtekinthető.

1996 óta dr. Cronio Perez Kolumbiában született pszichológus a sok önkéntes segítővel együtt azon fáradozott, hogy a magyarok önértékelése pozitív irányba változzon melyhez kifejlesztett egy Kroko önismereti tesztet. Optimista turné keretében iskolákban és megannyi helyen lehetőség nyílt az önismereti teszt kitöltésére, személyes beszélgetésekre.

Cronio halálát követően a mosoly vírussal megfertőzött Rózsahegyi Márk szervezése alatt megújult az Optimista Klub, melynek egyik látványos eleme az új weboldal ahol helyet kapott az Optimista sajtófigyelés továbbá a HunOpti önismereti teszt melyből megtudhatjuk mennyire van szükségünk az Anonim Pszichológia Tanácsadásra és sok más újdonság melyek mind azt tudatosítják az "optimizmus a pozitív gondolkodás nem egy velünk született rendellenesség, hanem egy bárki által elsajátítható tudás eredménye".

 Alakulásunk óta sok száz cikk, riport, hanganyag jelent meg az általunk életre hívott kezdeményezésekről melyeket többek között a Rólunk írták rovatban olvashatóak vagy a YouTube csatornánkon megtekinthetőek. Aki a Facebook közösségi oldal által nyújtott azonnali interakciókat részesítik előnyben azoknak FB/optimistaklub.hu oldalt ajánlom hiszen itt naponta sokkal több posztot, videót, hanganyagot oszthatnak meg a tagok egymással.

"Oszd meg a mosolyod" kezdeményezés célja tudatosítani az emberekben "Mosolyt varázsolni egy szomorú ember arcára, annyit ér mint szárazság után egy kiadós eső. Bár lehet, nem old meg mindent egy csapásra, de lehetőséget ad egy nagy lélegzetvételre és ezzel az újrakezdésre".

Ajánlom még a figyelmébe Magyarország melyik településén él a legtöbb optimista ember és ha ugy látja az ön településén sokkal több az optimista mint most, akkor segítsen mosolygósabbá tenni Magyarországot, ossza meg a tesztünket szomszédjával.

 Amennyiben egyetért fenti törekvéseinkkel

legyen önis regisztrált Optimista Klub - tag

http://optimistaklub.hu/optimista_klub?gclid=CJylg-WgnNMCFcUp0wodbe4IPg

 

 

Oszd meg a mosolyod"

"Oszd meg a mosolyod" kezdeményezés célja tudatosítani az emberekben "Mosolyt varázsolni egy szomorú ember arcára, annyit ér mint szárazság után egy kiadós eső. Bár lehet, nem old meg mindent egy csapásra, de lehetőséget ad egy nagy lélegzetvételre és ezzel az újrakezdésre".

 

 

ÖLELÉS MINDENKINEK...
>  A felvétel egy olasz városkában készült, ahol egy, a világ több városában indított mozgalom szemtanúi lehetünk.
A táblákra angolul és olaszul az van írva, hogy "ingyen ölelés". A többi már önmagáért beszél! >>  Zene is nagyon szép! Free Hugs in Sondrio, I
taly
>> https://www.youtube.com/watch?v=hN8CKwdosjE

 ,,Két ember között egy átlagos ölelés hossza 3 másodperc, de kutatók valami érdekeset fedeztek fel: ha az ölelés 20 másodpercig, vagy tovább tart, ennek mély terápiás hatása van a testre és a lélekre egyaránt. A jelenség oka, hogy a jó ölelés egy oxytocin nevű hormont termel, amit “szerelmi hormon”-nak is neveznek. Ennek az anyagnak számos előnye van a fizikai és mentális egészségünkre nézve. Az oxytocin többek között segít – ellazulni, biztonságban érezni magunkat, valamint félelmeinket és szorongásainkat csillapítani. Ezt a nyugtató, természetes anyagot ingyen adjuk mikor valaki a karjaink között van….” Forrás: http://frankpeti.net/2013/12/29/az-oleles-gyogyit/

EGYSÉGSZÍV Alapítvány célja
A tolerancia, a harmónia, a külső-belső béke elősegítése az emberek egyéni életében és közösségi szinten Sri Chinmoy filozófiájának és útmutatásainak alapján.

EGYSÉGSZÍV Alapítvány tevékenységei:
Az Alapítvány kiemelt küldetésének tartja a nevelés, oktatás, kulturális és multikulturális tevékenység, sport, egészséges életmód terjesztését, művészeti tevékenység támogatását, ill. az önfejlesztést támogató személyiségfejlesztő programok szervezését.

Kiemelkedő figyelmet fordít a gyermekekre és a hátrányos helyzetben lévő rétegekre, ezért fontosnak tartja, hogy rendezvényein díjmentesen részt tudjanak venni a legkülönbözőbb társadalmi rétegű emberek is. Céljai érdekében számos hazai és külföldi non-profit szervezettel működik együtt.
Az összetartozás, környezetvédelem, belső harmónia, egészséges életmód kultúrájának, érzésének és gondolatiságának terjesztését az Alapítvány sokféle módon kívánja elérni.

Így ingyenes meditációs programokat tart, valamint kiállítások, koncertek, békefutások, gyermekrendezvények, irodalmi programok, egyéni-és csoportos rekord rendezvények lebonyolítását szervezi.
Az alapítvány politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

http://egysegsziv.hu/

 

 

http://srichinmoytanitvanyok.hu/koncertek/?gclid=COmhkeegnNMCFUhnGQodQJUPFg Sri Chinmoy Központ

David R. Hawkins üzenete az emberiség tudatfejlődésében bekövetkező változásokról

Az emberiség tudatfejlődésének velejárójaként jelentős változások mennek végbe jellemző beállítottságában és társadalmi formáiban.

Fokozatosan elveszíti vonzerejét minden, ami negatív, kevésbé lesz elfogadható, és már nem olyan meggyőző. Egyre kevesebb híve marad a gyűlöletnek, a bosszúállásnak, a büszkeségnek és a képmutatásnak. Ekkor már látják, hogy a megtorlás igen kellemetlen következményekkel jár; egyre nehezebb ésszerű indokokkal megmagyarázni az egyenlőtlenséget és az igazságtalanságot. Többé nem ízléses és nem hatásos elővenni a régi, negatív isteneket, és az ilyen szélsőségek elveszítik elfogadható igazolásukat.

A bűnt felelősségtudat, a bosszúálló moralizáló elveket az etika váltja fel, az ítélkezés helyett pedig a megértés kerül előtérbe. Az olyan kifejezések, mint a „jó” és a „rossz”, viszonylagossá válnak, a mindent magába foglaló szövedéket, azaz a kontextust pedig egyre inkább támogató tényezőként határozzák meg és veszik figyelembe. A hisztérikus érzelmi kitöréseket a társadalmi józanság váltja fel, és a tömegek már kevésbé fogékonyak a gyűlöletkeltésre.

Bár a nyugati világ nagy részére napjainkban ilyen tudatfejlődés a jellemző, bolygónk több területén, ahol a régi istenek uralkodnak, még elutasítják ezt. Ezeken a helyeken a vallásháborúk és az ezeket támogató politikusok továbbra is eltorzítják a spirituális igazságot, és az emberek tűzbe vetésére, és hadba vonulásra buzdítanak.

Az a legérdekesebb, hogy az e kultúrákat homályba borító tudatlanság fátylát a politikai határokkal mit sem törődő elektronikus hírközlés hasítja fel. Ki hitte volna, hogy a gonosz a tranzisztoros áramkörnek köszönhetően veszíti el hatalmát?

Az igazság és a szabadság üzenete ma már szinte korlátozás nélkül bárkihez eljuthat. A zsarnokságot elmossa az internet térnyerése. Manapság az információ a legfigyelemreméltóbb találmány, amióta csak Gutenberg feltalálta a nyomtatást.

A szabad kommunikáció végre az emberiség egészét összeforrasztja és egyesíti a közelgő szabadságban és testvériségben. A különböző nyelvek, amelyek szembenálló felekre osztották az emberiséget, most egy közös nyelvben egyesülnek, amelyet még a gyerekek is könnyűszerrel megértenek.

A valóság új paradigmájának megjelenését jelzi a volt Szovjetunióban és Kelet-Európában a parancsuralmi, istentagadó kommunizmus gyakorlatilag önmagától bekövetkező bukása is. A szabad kommunikáció és a gazdasági szükségszerűség biztosíték rá, hogy ez a világ többi részén is bekövetkezik. A Szovjetunióban egyetlen lövés nélkül bukott el a kommunizmus.

Nem a „gonosz elleni háború” volt az, ami legyőzte, hanem ellentétének a megjelenése.

A fejlődés nem a negatív leigázásával megy végbe, hanem azáltal, hogy a pozitívat választjuk, és kitartunk mellette. Ezt bizonyítja Észak- és Dél-Korea békés közeledése is.

Mivel az élet egésze és belső folyamatai nem lineárisak, minden ezzel kapcsolatos ismeret és valóság messze meghaladja azt a paradigmát, amely a hagyományos tudomány nézete szerint lehetséges. Mindez alapjaiban változott meg a „káoszelmélet” vagy a „nem lineáris dinamika” kialakulásával, ami utat nyitott az élet teljességének kutatása előtt.

A mérhető tudatskála olyan tisztánlátást tesz lehetővé, amely módot nyújt spiritualitás és tudomány kölcsönös megértésére.

A tudomány úgy ítélte, hogy ha valami nem meghatározható és mérhető, akkor csupán a képzelet szüleménye („csak az valóságos, ami mérhető”). Ilyenformán érvénytelennek nyilvánította a szeretet, az együttérzés, a szépség, a megbocsátás, az ihletettség, a hit, a bajtársiasság, a hűség, a hála, a remény és a boldogság emberi értékeinek mindennemű komoly kutatását vagy vizsgálatát – más szóval mindent, ami az emberi létezés és indítékok tulajdonképpeni lényegét és valóságát képezi.

A tudomány az alig észlelhető és a megfoghatatlan jelentőségét sem képes megérteni. Mindezek ellenére még mindig ez a legjobb eszköz, amely a fizikai világ felmérésére és befolyásolására az ember rendelkezésére áll. Korlátai nem fogyatékosságáról árulkodnak, csupán kijelölik alkalmazhatósága tartományát. Korlátaink ismerete pedig valójában erősség, és nem gyengeség.

Az idézet forrása: A Mindenség Szeme című könyv • Filosz Kiadó

Forrás: http://filosz.hu/az-uj-valosagparadigma-megjelenese/

 

 

https://www.facebook.com/notes/gurza-%C3%A9va/csakraharmoniz%C3%A1l%C3%A1s/1278422152247932 Csakraharmonizálás

,,Létezik az önmagában tiszta, ragyogó tudat (prabhasvara csitta), amelyet eltakarnak a tudatban lévő szennyeződések (agantukaklésa).”

,,Már egy ideje vezetek spirituális naplót, igyekeztem magamból mindent kiírni.

Ha volt valami feszültség bennem, inkább leírtam először a naplómba, hogy a kommunikációm bárkivel már tisztábban, zavarok nélkül, tudatosabban történhessen. Ez a gyakorlat arra is jó, hogy észrevedd a reaktív mintáidat. Egy ilyen jelentős esemény képes egy csomó rég elfeledett, vagy eddig még fel sem bukkanó félelemet felhozni bennünk, amiket, ha képesek vagyunk újra-és újra megfigyelni, a szándékunk és tudatosságunk elengedhetünk.” – Domján Mia

http://rejtelyekszigete.com/letrehozhatja-e-az-agy-a-gondolatokat

https://plus.google.com/116122568902826222438 pozitív sok sok pozitív

,,Szavaiból egy csodálatos, szellemi alkímia képe bontakozik ki, és aki megtalálja a kulcsot szavai benső értelmé­hez,

behatol a szavak mögötti szavakkal kifejezhetetlen valóságba.”

,,Ahányszor sikerül nem kívánt eseményeket pozitívvá alakítanod, elpusztítod hamis avagy szűkös éned egy részét.”

,,A pszichológiai rugalmasság az a képesség, amely lehetővé teszi, hogy értékeid által vezérelve, tudatosan és nyitottan alkalmazkodj egy helyzethez, és adott esetben hatékonyan cselekedj.”

http://www.zen.hu közösség

http://zen.gportal.hu/gindex.php?pg=334830

Felfogtam, hogy hiába unalmas háromszázadik alkalommal is megcsinálni ugyanazt a passzgyakorlatot, a mérkőzésen lehet, hogy majd éppen az a passz, a folyamatos gyakorlat által megszerezhető rutin fog segíteni. Ma már azt is tudom, hogy ha az edzést csak nyolcvanszázalékosan teljesítem, akkor a meccsen sem tudok százat nyújtani. (Remili Mohamed)

,,Van, amikor valaki "berobban" az életünkbe, és érezzük, valami örökre megváltozott bennünk. Átértékeljük az életet, más dolgok lesznek fontosak, mint eddig. Ugyanakkor érezzük, hogy még nem jött el a mi időnk. Csupán érintettük egymást a létezésben, erőt és energiát adva egymásnak a folytatáshoz.
Az, hogy lelkeink találkoztak, s hogy egymásnak EGYetlenek vagyunk, az Univerzum jelei megerősítették. Amennyire vágyunk az összeolvadásra, sérüléseink olyannyira taszítják egymást a fizikai valóságban.
S hogy mégis miért kereszteztük egymás sorsát? Hogy tudjuk, ne csak érezzük, tisztulásunk megteremti köztünk a földi mennyországot. Hogy biztosak lehessünk benne, hogy megéri a sok szenvedés. Hogy reményt kapjunk, lelkünk megerősödjön, és felgyorsuljon a tudatosodás folyamata. Hogy megérezzük, kik vagyunk valójában, és mi a feladatunk a létezésben.
Megmutatták nekünk önmagunkat a másik szemében (lelkében) egy tükrön át, segít szembesülni árnyoldalunkkal, mely megszelidítésre vár. A paradoxon mégis az, hogy rajta keresztül megérezzük angyali mivoltunkat, tiszta lelkünket, a feltétel nélküliséget és az örök szeretetet. Megtestesülésünk csúcspontja, amikor a két megtisztult lélek a Földön is egyesül. Ő a MINDEN, Ő az egység, Ő Én VAGYOK!”
 

Mohácsi Viktória https://elozoeletek.blogspot.hu/2016/03/meg-nem-jott-el-mi-idonk.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,A tantra az életet úgy fogja fel, mint a fizikai és a mentális hullámok párhuzamos működését, amit az életenergiák hangolnak össze.”

Az embernek alkalmassá kell tennie önmagát a boldogságra. (Russ Harris)

,,Egész tengernyi víz sem tud elsüllyeszteni egy hajót, amíg nem jut bele. A világ negatív hatásai sem győzhetnek le téged, kivéve, ha magadba engeded azokat!"

,,A sikerhez, a felkészültség a kulcs.”

,,Az ászanák nem pusztán testgyakorlatok. A test és az elme szoros kapcsolatban vannak egymással, ezért a különféle testhelyzetek arra valók, hogy a prána, az életenergia akadálymentesen, könnyedén áramolhasson. Természetesen vannak egyéb jótékony hatások is, mint például a ragyogó fizikai egészség, a megnövekedett izomhossz, izomerő és a tartási hibák kijavítása. Mindenféle mellékes jó hatásai is vannak, de az ászanák célja mégis, az hogy ezt az energiát a legalacsonyabbtól a legmagasabb szintig emeljék.” (Szvámí Visnu-dévánanda)

Ászana

Az asana szó kényelmesen kitartott testhelyzetet jelent. (más: ülés vagy testhelyzet, belehelyezkedés, illetve stabil, kényelmes póz)

Ez a jóga legismertebb, de gyakran legjobban félreértett része is. Az asanák nem közönséges tornagyakorlatok, mint pl. a callinetics vagy a gimnasztika. Az asanák különleges gyakorlatok, amelyek különleges hatással vannak a belső elválasztású mirigyekre, az izületekre, izmokra, ínszalagokra és az idegekre.

A bölcsek több ezer évvel ezelőtt megfigyelték az erdei állatok viselkedését.

Észrevették, hogy minden állatnak vannak jellegzetes tulajdonságai, és hogy az állatok gyakran vesznek fel különféle testtartásokat. Ezeket a pózokat utánozva azt tapasztalták, hogy azok különleges hatással vannak az emberi testre.

Például a páva olyan madár, amelynek rendkívül erős az emésztőrendszere, még a mérges kígyót is képes megemészteni. A régi bölcsek kifejlesztettek egy olyan pózt az emberek számára, amely a páva testtartását utánozza, és erősíti az ember emésztőrendszerét.

Kidolgoztak másfajta testtartásokat is, amelyek más szervekre, mirigyekre hatnak. A régi korok mesterei több ezer pózt alkottak meg.

Shrii Shrii Anandamurti ezek közül kiválasztott negyven olyan testhelyzetet, amelyek elősegítik az egyén spirituális fejlődését és betegségmegelőző hatásuk is van (lásd: Carya Carya III, Yogic Treatments, Nature Remedies).

Az asanák legfontosabb hatásukat a belső elválasztású mirigyekre fejtik ki. Ezek a mirigyek hormonjaikat közvetlenül a véráramba ürítik. A belső elválasztású mirigyek közé tartozik a hasnyálmirigy, a csecsemőmirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese és a szaporító mirigyek (a herék és a petefészek). Ha valamelyik túl sok vagy túl kevés hormont termel, akkor az zavart okoz a test működésében.

Például, ha pajzsmirigyünk – ami a torokban helyezkedik el – túl sok hormont termel, akkor lefogyunk. Ha túl keveset, akkor meghízunk. Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigy által kiválasztott thyroxin hormon szabályozza szervezetünk metabolizmusát, anyagcseréjét, azt az arányt, ami szerint a test energiává alakítja a táplálékot.

Az asanák a mirigyekre kifejtett nyomás révén szabályozzák azok téves, rossz működését. A különféle testhelyzetek mintegy masszírozzák a mirigyeket, az összenyomás és elengedés által szabályozzák a mirigybe jutó véráram mennyiségét.

Az asanák segítenek megőrizni a gerincoszlop rugalmasságát, ami rendkívül fontos a test öregedésének késleltetése szempontjából. Az idő előrehaladtával a gerincoszlop általában egyre merevebb lesz. Az asanák megfelelő végzésével e folyamat megelőzhető.

Az asanák másik fontos hatása, hogy segítik különböző szerveinket abban, hogy jól működjenek. Például több olyan asana van, amelyek a gyomrot, a beleket, az emésztő és kiválasztó szerveket masszírozzák. Az olyan problémák, mint a rossz emésztés, a székrekedés, a gyomorfekély, a májelégtelenség, stb. befolyásolható és gyógyítható bizonyos asanák és megfelelő étrend segítségével.

Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

 

Az Ananda Marga rendszerében a jóga asanákat egy megfelelően képzett jóga tanár (acarya – ácsárjá) választja ki a tanítvány számára. Igen sok asana van, és mivel mindenkinek más a fizikai felépítése, mások az adottságai, ezért bizonyos asanák jobban, mások kevésbé illenek hozzánk.

Az asanák kiválasztásakor a jóga tanár figyelembe veszi az asanák a test finom idegközpontjaira, a csakrákra gyakorolt hatását is.

Két igen finom idegvezeték fut a törzsben, egymást ötször keresztezve a gerincoszlop közepén.

Ahol ezek az idegvezetékek keresztezik egymást, ott találhatók a csakra néven ismert pszichikai energia központok. E csakrák nem anatómiai szervek, de ok irányítják a hozzájuk közel elhelyezkedő szervek működését. Így például, ha valakinek légzéssel kapcsolatos problémái vannak, olyan asanákra van szüksége, amelyek a mellkas közepén levő csakrát erősítik. Emésztési problémák esetén olyan asanákat kell végeznünk, melyek a köldöknél lévő csakrát erősítik.

 

A tantra filozófiája azt tanítja, hogy a világ öt alkotóelemből épül fel, melyek az éter, a légnemű elem, a fény, a folyékony és a szilárd elem. Az emberi test is ezekből az elemekből áll, működésüket a csakrák irányítják.

 

Az asanák azon kívül, hogy fizikailag karban tartanak minket, az elménkre is fontos hatással vannak.

Ha mirigyrendszerünk az asanák hatására kiegyensúlyozottan működik, akkor elménk is kiegyensúlyozott lesz.

Az asanák azzal, hogy erősítik a pszichikai központokat, a csakrákat, segítenek ellenőrzésünk alá vonni az ezen csakrák által irányított mentális hajlamokat (vrttiket).

A jóga szerint az ember ötven fő mentális hajlammal rendelkezik, mint például a remény, a szeretet, a gyűlölet, a hiúság stb., amely hajlandóságok az alsó hat csakrában találhatóak.

Forrás és a teljes cikk: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

,,Hogyan legyen tudatos a szülő a gyermeknevelésben? Tudsz valamilyen bevált módszert, tanácsot adni a tudatos szülőknek?

Alapvetően meg kell figyelni mindegyik gyereknél, mi a szeretetnyelve.

Nekem is van egy gyermekem, akinek mindig el kell mondani, milyen tökéletes, szuper vagy, mert neki ez használ. A másiknak az használ, hogyha megölelem, ha van egy fizikai kontaktus, magamhoz szorítom és érzi, hogy biztonságban vagyok, apa szeret engem.

 

A másik, hogy teremtsünk alkalmakat, amikor együtt vagyunk.

Azt nekem Szilvi tanította meg, hogy mennyire fontos az, hogy együtt eszünk esténként.

Leülünk a vacsoraasztal köré, és van egy kis játékunk, a „mi volt jó a napodban” játék. A lányok már nagyon várják. Ez egyfajta önmotivációs módszer, hiszen egész nap azt keresik, hogy otthon majd mit mondhatnak el. Erre nyitjuk ki a fülüket, szemüket.”(Szalay Ádám)

Forrás: http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/09/29/szalay-adam-ha-elhiszed-hogy-az-eletben-minden-csodalatos-ezt-is-fogod-megtapasztalni

 

 

"A buddha senkinek sem a monopóliuma, senkinek nincs szerzői joga rá. Ez mindenkinek a legbenső valója. Nem szükséges buddhistának lenned ahhoz, hogy buddha légy. A buddha léte minden vallás fölött áll: mindenkinek születési joga. Engedd, hogy áthassa mindennapi cselekedeteidet, így az életedben minden meditációvá, kegyelemmé, szépséggé és áldássá válik."

(Osho)

Örömtréning

Az élet élvezetének gyakorlását segítheti.

Az örömtréning a lélek vitaminja.

A szemlélet lényege: a pozitív viszonyulás hasznosságának felismerése.

 

Az örömtréning az önneveléshez és a pozitív viszonyulás begyakorlásához járulhat hozzá.

 

Az örömtréning módszerét dr. Vidovszky Gábor pszichiáter fejlesztette ki 1992-ben. ,,Már az 1992-ben kiadott „Örömtréning” című könyvemben megfogalmaztam azt, hogy

felnőtteknél a tudatot jórészt a saját tudatuk határozhatja meg; azaz tudatunk önnevelés révén jelentősen alakítható. Már ekkor bevezettem a boldogság spirál kialakíthatóságának a lehetőségét és módját, pedig ekkor még a pszichiáterek csak a depressziós spirálról értekeztek és publikáltak.”

 

A kórfolyamat esetében „depressziós spirál” mûködik. (Az egyén negatív irányban torzítva észleli a külvilágot és önmagát, emiatt negatív emóciói lesznek, és ettõl a kognitív mûködések tovább torzulnak mûködésbe hozva a „depressziós spirált”.)

Ezzel szemben az örömtréning „boldogságspirál” kialakulásához vezethet és ezzel ellensúlyozható neveltetésünk negatív túlsúlya.

A tréning révén begyakorolható az, hogy: múltunkból a jót idézzük fel  (vagy az emlékek kellemes részeire figyeljünk jobban), a jelenben észlelésünket a nekünk tetszõre irányítsuk és a jövõt elképzelve az optimista gondolatoknál, derûs képeknél idõzzünk el.

E viszonyulási módot érvényesítenünk kell mind önmagunkkal, mind másokkal szemben, valamint az objektumokhoz és az eszmékhez való értelmi és érzelmi viszonyulásunkban egyaránt….

 

A nem tudatos emlékek jelentõs, de nem döntõ módon befolyásolják viszonyulásainkat.

Az öröm-kezelés „eszköze” - elsõsorban - a tudatos és a könnyen tudatosuló emlékek arzenálja.

A tréning révén a „ tudattalan” egyre inkább

pozitív tartalmakkal töltõdik fel, és feltehetõen ez okozza a maradandó jó hatást.

 

E kezelés azon a nézeten is alapul, mely szerint az ember idegrendszerében lévõ „programok” nem determinálják teljes egészében

az idegrendszer mûködését, hanem az életkor elõrehaladtával - a gyerekkortól a bölcs öregségig egyre inkább - az ember képessé válik arra,

hogy a saját idegrendszerében lévõ programokat módosítsa, és új programokat kidolgozva befolyásolja, megváltoztassa viszonyulásait.”

http://oromtrening.com/images/stories/oromtrening/pdf/Oromtrening.pdf

 

,,Az örömtréning egy olyan pszichológiai módszer, amely segít abban, hogy a dolgok jobbik felére tudjunk koncentrálni. Nem tagadja le a problémákat, hanem azt mondja, hogy: megtanulhatunk a dolgokban pozitívat látni. Ezt úgy végezzük, hogy relaxációval kísért vizualizációs gyakorlatokat gyakorlunk be az örömtréningen. Először is megtanulunk ellazulni, és ebben a testi-telki lazaságban megpróbálunk pozitívan gondolkodni. A múltunk pozitív eseményeit probáljuk meg megtalálni. Megpróbáljuk a jelenben megtalálni azokat a pontokat, amik igazán pozitívak, és amik örömteliek. És megpróbálunk egy olyan pozitív jövőképet kialakítani, amely segítségével hatékonyabban haladhatunk előre a céljaink elérése felé.” – Geszvein Erika

https://www.youtube.com/watch?v=a1CeFmYhnEo

 

http://oromtrening.com/index.php/component/content/article/4-dr-vidovszky-gabor-az-oeroemtrening-toerteneterl.html

 

 

http://www.onlinepszichologia.hu

 

,,Mindenkinek, aki elfogadja az új energiákat, el kell engednie a félelem és az alacsony önbecsülés régi mintáit, amik egy sűrű, alacsonyabb rezgésű élet részei, és fel kell emelkedni a Feltétel Nélküli Szeretet frekvenciáira, ahol képes vagy felismerni saját Isteniségedet és Szépségedet. Ez a felismerés - sokkal inkább, mint bármi más - a Paradicsom Mintájának aktiválója saját testedben.

A Paradicsom lenyomata az emberi test számára: a Tökéletesség mintájának aktiválása

A Föld bolygóhoz hasonlóan, minden Emberi Lény hordoz a fizikai testében egy lenyomatot vagy mintát, ami az Elohim Teremtő Angyalok Eredeti Szándékának tökéletességre vonatkozó feljegyzését tartalmazza. Az emberi életre vonatkozó Eredeti Szándék az volt, hogy egy olyan fizikai testben tartózkodjunk, ami tökéletes minden tekintetben, és az Isteni Forrás vagy a Teremtő "képmására" lett teremtve. Ami tökéletes. Az Isteni Feltétel Nélküli Szeretet Tudatosságának a hordozója, ami ösztönöz a felfedezésre és a növekedésre.”

Forrás: Celia Fenn - az Elohim, Michael Arkangyal, a Delfinek/Cetfélék Tudatossága és Quan Yin vezetésével https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/kik-vagyunk/talld-meg-ikerlelkedet

 

 

 

,,A gondolat segítségével hatni tudunk az alacsonyabb energiaminőségekre, és alakítani tudjuk a fizikai világot.”

A növekedést segítő cselekedetek

A növekedést elősegítő tettek.

Ezek intelligens tettek, amelyeket a magasabb szintű célok eléréséért vezetünk be életünkbe. Ezek azok az új tapasztalatok, új lépések, amelyeket Énünk elérése céljából teszünk meg.

A növekedésünket elősegítő cselekedetek között kiemelkedő helyet foglal el az elhatározás. Ha növekedni és fejlődni akarunk, elhatározásra van szükségünk.

(Delia Steinberg Guzmán)

 

Maxwell Maltz döbbent rá az énkép jelentőségére.

A következőket írta:

- „Énképünk minősége határozza meg, hogy merre visz az utunk, felfelé vagy lefelé.”

- „Az önmagunkról alkotott kép pozitív vagy negatív tapasztalatok irányában hajt minket életünk minden napján.”

- „Ha értéktelennek látjuk magunkat, sikertelenek leszünk. Ha értékes személynek tartjuk magunkat, olyan út nyílik előttünk, amely meghozza majd az elégedettséget, a teljesítményt, az örömöt.

 

A legmélyebb titkokba való beavatást a Szerelem hozza el! Emberi fejlődésünk legerőteljesebb, legeredményesebb fokozataira csak ez által juthatunk. Az ide vezető úton, a Szerelem állapotában ért élmények által tud csak igazán megszűnni az egó, a félelem, az ítélkezés és megerősödni az együttérzés, az alázat, a türelem, az embertársaink iránt való érzékenység, a hit és a bizalom, az önzetlen adás. Ezen az úton nyílik meg a tisztánlátás és a tiszta megértés, a bölcsesség legmagasabb formája.
Az az ember, aki megtalálta igazi társát, már képtelen nem szeretettel nézni többi társára. Képtelen nem jót tenni mindenkivel. Hiszen már tudja a titkot. Tudja, mi az a tanítás, mi az a fejlődés, mi az a belső út, amin mindannyiuknak végig kell menniük. Tudja, hogy minden szenvedésük a szeretetlenségből adódik. Látja: csak aki még nem az igaz társával él együtt, abban tud gyökeret verni a düh, a harag, az önsajnálat, a féltékenység, az irigység, a másik ember lehúzása, a negatív gondolat, az őszintétlenség, az ítélkezés legapróbb formája is. A feltétlen szeretetben élő ember azonban nem ítél, nem kritizál, a lelke békében nyugszik és emel magával másokat. Csak aki nem a lelki társa mellett él, az tud helyet adni a bánatnak, a szomorúságnak, másokra mutogatásnak, indulatnak és támadásnak, a meg nem értésnek, a békekötés helyett. A békében nyugvó ember legfeljebb távol tartja magát ezen társaitól és hisz bennük, hiszen már tudja: minden lehetséges!
Életével és másokkal elégedett és lelki elégedettsége testi egészségében és mindennapos örömében is tükröződik.
A Szerelem nem önzés, nem illúzió, nem álmodozás. Hanem a legnagyobb személyiségfejlesztő utazás,…és a legszebb ajándék az életben.
 

-Zentai Anna-

 

 

 

Kértem Istent...

Kértem Istent, vegye el a gőgömet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta, nem az Ő dolga, hogy elvegye: az én dolgom, hogy feladjam.

Kértem Istent, tegye egészségessé béna gyermekemet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: A lelke egészséges, a többi ideiglenes.

Kértem Istent, adjon nekem türelmet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: A türelem a szenvedés mellékterméke: nem adható, csak kiérdemelhető.

Kértem Istent, adjon nekem boldogságot, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: Ő áldást adhat, a boldogság rajtam áll.

Kértem Istent, vegye el tőlem a fájdalmat, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: A szenvedés eltávolít a földi dolgoktól, és közelebb hoz hozzám.

Kértem Istent, növelje nagyra lelkemet, és Isten azt felelte: Nem.
Azt mondta: növekednem egyedül kell, ő majd megnyes néha, hogy gyümölcsözőbb legyek.

Kértem Istent, segítsen, hogy szeressem az embereket, ahogyan Ő szeret engem.
És Isten azt mondta: No végre egy jó gondolat.

http://www.szepi.hu/irodalom/vallas/tima/tima_362.html

 

Pozitív gondolkodás, boldogabb élet – hahota jógával

http://www.5mp.eu/web.php?a=hahotajoga&o=qYZxdE1jUl hahota klub

http://www.agykontroll.hu/klubok

 

http://www.szebbeletert.hu Szebb Életért Központ spirituális oktatóközpont, könyvesbolt, biobolt, webáruház.

A Te sorsodat - Te választod meg.
Hogy mit szeretnél megtapasztalni,
Hogy azt milyen módon éled meg,
Csakis RAJTAD múlik.
Az Önismeret útján sok mindent megoldasz Te MAGad,
A sorsod akkor van eleve elrendelve, ha Te úgy akarod hinni.
Sok feloldandó lenyomat, élmény, érzés vár arra, hogy most a helyére tedd és életed minden területe szépen kiteljesedjen.

Szeretném Neked átadni, hogy nekem, miként sikerült megtalálni mindezt; a szerelmet, az anyagi boldogságot és a hivatást, amelyben lubickolok és kiteljesedem.

Mert ugye lehetséges EGYSZERRE MINDEN! Csodás párkapcsolatban élni, kiegyensúlyozott gyermeknek lenni és szülőnek lenni, szerető testvérnek lenni, igazi Nőként/ Férfiként élni, barátnak lenni, jófej szomszédnak, munkatársnak lenni stb. stb. (bármilyen szerep, amire vágysz és amire még nem tudod, hogy képes vagy...) és élvezni a létet minden formában és időben - mindezt könnyed energiával, erőltetés és bebeszélés nélkül, minden manipulációtól mentesen.

Ha szeretnél dolgozni és eljutni ahhoz az Önmagadhoz, aki teljes és minőségi életet tud élni, befogadni és áramoltatni, akkor szeretettel várlak.

Dolgozunk egészen a fogantatástól, a magzatkortól kezdve a mai napig megéléseiden, élményeiden, érzéseiden, hitrendszereiden, eredjenek azok bárhonnan - akár inkarnációkból, szülőktől, felmenőktől vagy a kollektívből.

Módszerek, amelyekkel nálam találkozhatsz: újraszületés, egyéni családállítás, inkarnációs feltárások, kineziológia, théta módszere, energiagyógyászat, mátrix rendszere, szellemsebészet, atlantiszi és szíriuszi energiák, atlantiszi számmisztika, fényszínek stb. angyali közvetítéssel.

MINDEN ALKALOM EGYEDI!
Pont olyan, mint Te. Rád, a MAGodra hangolódva történik a kezelés.

Nem tudod, hogyan tudnál változtatni életeden?

Szeretnél most tényleg fejlődni?

Szeretnéd megélni az élet pozitív oldalát?

Kész vagy dolgozni érte? Szeretnéd, ha fel tudnád tenni kérdéseidet valakinek, akkor is, ha hazaértél és belecsöppentél a kétségbe? Itt vagyok! Gyere, dolgozzunk össze a konzultáció után is! Együtt könnyebb!

Szeretettel várlak:

Melinda

https://www.facebook.com/UtazasALelkemKorul/photos/pb.349296581864410.-2207520000.1465917325./891215561005840/?type=3
http://csermelinda.blogspot.hu/2017/06/nem-tudod-hogy-tudnal-valtoztatni.html
 

https://www.youtube.com/watch?v=gmAkKgsHQa0 Cser Melinda - Szívtér és belső gyermek gyógyítás

 

https://www.youtube.com/watch?v=_pHnUxIv0_Q Cser Melinda - A Fény felé ikerláng meditáció

 

https://www.youtube.com/watch?v=IDaxMaO-qvQ Csakratisztító -és harmonizáló meditáció

A csoda kiszámítható - A Vonzás törvénye 5 alapja

A Vonzás törvénye és a csoda szilárd egységet alkot. Tekintetbe véve, hogy a csoda egy bizonyos esemény megvalósulását is jelenti, a Vonzás Törvénye a mi gondolataink és érzéseink alapján működik, vagyis az Univerzum úgy rendeződik át körülöttünk, hogy részesei lehessünk az általunk megteremtett élménynek. Joe Vitale a Vonzásfaktor című könyv szerzője határozottan állítja – mivel a páciensei életét követve bizonyítottnak látja –, hogy a legvadabb álmaink is valóra válhat. A Vonzás Törvénye a Te életedben is működni fog, ha betartanod a lépések sorrendjét.

 

1. Szabadulj meg a negatív gondolatoktól és összpontosíts a vágyaidra!

 

Ne az életed negatív eseményeire koncentrálj. Hagyj fel a pletykálkodással, ne adj tovább minden negatív kicsengésű sztorit. Ne mondj rosszat másokról, mert ezek a negatív cselekedetek elvonják az energiáidat. Ha pozitív szavakkal programozod a vágyaidat, megvalósulnak. De a Vonzás Törvénye nemcsak segíthet, hanem ellened is fordulhat, amennyiben a negatívumokon rágódsz. A siránkozással, aggódással csak még több negatívumot vonzol az életedbe.

 

2. Merj nagyot álmodni!

 

Mindannyiunkban munkálnak önkorlátozó hiedelmek azzal kapcsolatban, hogy mi mindenre vagyunk képesek, és hajlamosak vagyunk olyan célt kitűzni magunk elé, amit erőfeszítések nélkül el lehet érni. Ha olyan célt keresel, amiről még nem tudod, hogyan éred el, mozgásba lendíted a Vonzás Törvényét, és nem félsz olyasmit álmodni, ami igazán méltó hozzád.

 

3. Láss tisztán!

 

Ahhoz, hogy előrelépj, minden ellentörekvést száműznöd kell magadból. Meg kell értened, hogyan hatnak rád bizonyos helyzetek. Figyelj a reakcióidra. Vizsgáld meg az érzelmeidet. Amíg nem kerülnek felszínre, nem tudod elérni a célodat.

 

4. Tégy úgy, mintha már…

 

Képzeld el és éld át teljes szívedből a várható eseményt. Fontos, hogy ez a vizualizáció nem egyenlő a szokványos álmodozással. Ez olyan vizualizáció, amelyben minden érzékszerved részt vesz. Ha új otthonra vágysz, térj ki a legapróbb részletekre is. Társíts olyan erős érzelmeket a képhez, hogy szinte a lényed részévé váljon.

 

5. Engedd el!

 

Ne ragaszkodj görcsösen az elképzeléseidhez, pontosabban a dolgok meghatározott kimeneteléhez, azzal csökkented a megvalósulási lehetőségek számát. A célhoz többféle út is vezethet. A cél a fontos!

A fenti öt lépéssel minden álmodat valóra válthatod. S ha mégis kudarcot vallasz??? Akkor gondold végig, hogy biztos, hogy mindent tisztáztál magadban? Jól megfogalmaztad a célodat? Hogyan várhatnád el, hogy megvalósuljanak az álmaid, ha azt sem tudod, mik azok?

Persze, azt sem árt tudnod, hogy akkor sem dől össze a világ, ha olykor kudarcot vallasz. Viszont akkor aligha teljesülnek vágyaid, ha folyamatosan félsz a kudarctól. Nem a kudarc az ellenség, hanem a félelem!
 

Forrás: http://www.fenyorveny.hu/2015/08/a-csoda-kiszamithato-vonzas-torvenye-5.html

Kristálygyerekek és feladatuk

http://www.fenyorveny.hu/2016/06/kristalygyerek-es-feladatuk.html

http://csillaggyerekek.blogspot.hu/2010/05/kristalygyerekek.html

 

 

 

A régi és az Új nevelési szemlélet

Egy Új Gyermek szülőjeként tudatossá kell válnod arra, hogy mi motiválja az általad választott nevelési mintát.

 

A régi szemlélet főként a Hatalmon és a Félelmen alapult. A szülő kötelezettségként tekintett a gyermekre, amit elvállalt, és a szülői kötelesség arról szólt, hogy biztosítsa a gyermekről való anyagi gondoskodást és ellátást, és hogy tanítassa és felnőtté formálja a gyermeket, a többi felnőtthöz hasonlóvá. A gyereket arra nevelték, hogy féljen a büntetéstől, és hogy a szülőket, tanárokat és a többi felnőttet hatalmi figuráknak lássa. A gyereket arra tanították, hogy elfogadja a társadalmi normákat ezektől a hatalmi figuráktól, még akkor is, ha azok nem voltak összhangban a természetes hajlamaikkal. A szülők és a nevelők úgy gondolták, hogy a gyermek irányítása és kontrollálása a szerepük. Ezért úgy érezték, joguk van megbüntetni a gyermeket, akár erőszakos módokon is, ha a főként szabályok és tilalmak formájában gyakorolt kontrollt a gyermek megszegte vagy figyelmen kívül hagyta. A szabályok és regulák azt a célt szolgálták, hogy a gyermek „beilleszkedjen” a társadalomba, hogy alkalmazkodjon hozzá. A régi nevelési szemléletű szülők gyakran mondanak ilyesmiket: „Márpedig ezt fogod csinálni, mert én vagyok az anyád/apád!” vagy „Ezt fogod tenni, mert mindenki ezt teszi.”

A régi nevelési szemléletű szülő tekintélyelvű, és szolgálatkészséget és tiszteletet követel a gyermektől a ráruházott hatalomnál fogva, melyet ő birtokol a szülő/gyermek kapcsolatban. E szerint a hiedelemrendszer szerint a szülő „birtokolja” a gyermeket, és joga van szolgálatkészséget követelni. A szülők úgy gondolják, hogy többet tudnak és bölcsebbek, és ezért joguk van megkövetelni bizonyos viselkedési mintákat és a gyermek életét érintő döntéseket a „gyereküktől”.

 

Az új nevelési szemlélet

Az új nevelési szemlélet a Szereteten alapszik és a Szívközpontból fakad.

E szerint az új szemlélet szerint minden gyermek egy ajándék és megtiszteltetés.

A nevelést a szív tapasztalatának tekinti, ahol a szülő feladata, hogy felneveljen és támogasson egy újonnan érkezett lelket a Földön. Ez a feladat egy partnerkapcsolat, amelyben a szülő és a gyermek osztoznak a növekedés és tanulás tudatos tapasztalatának megteremtésében, annak kalandjában.

Ebben az új szívközpontú nevelési modellben a gyermeket annak tekintik, aki – egy magasan fejlett léleknek.

A szülő szerepe gyakran az, hogy segítse a gyermeket, hogy eljutassa ezt az üzenetet a világnak. Hogy ezt megtehesse, a gyermeknek szeretetre, táplálásra van szüksége, bátorításra, hogy teljesen kifejezze azt, aki és ami ő valójában, és lehetőségekre, hogy kifejlődhessen teljes potenciálja egy szerető környezetben.

Ahhoz, hogy ilyen szülő vagy nevelő legyen valaki, a Szeretetnek, a Türelemnek, a Tiszteletnek és a Feltétel Nélküli Elfogadásnak szerepelnie kell az alapvető szülői vagy nevelői képességei között. Szükség van arra is, hogy az új szülő megtanulja és megértse a Megbeszélés, Kommunikáció és a Fegyelem képességeit is.

 

SZERETET

Ez A LEGFONTOSABB szülői készség mind közül. Sokan úgy gondolják, hogy ez „természetesen jön”. Ám a szülők gyakran lemásolják a saját tanult szülői mintáikat, anélkül, hogy elgondolkodnának azon, hogy ezek a szívből jönnek-e vagy sem.

Valójában nem tudod szeretni és tisztelni a gyermekedet, ha nem szereted és tiszteled önmagadat. Oly sokunkat neveltek fel „nem vagy elég jó” üzenetekkel, amik az alacsony önbecsülést táplálják, és nehézségeket okoznak önmagunk szeretetével és önmagunk elfogadásával kapcsolatban. Mindenkinek, aki gyerekekkel dolgozik, szükséges megfigyelnie, hogy a feloldatlan önelfogadási problémáit hogyan vetíti ki a gyermekre. Ilyen esetekben a gyermeket „rossznak”, „kezelhetetlennek” tekinti a szülő, vagy a számos „nem elég jó” címke valamelyikével illeti.

A szülő feloldatlan haragja vagy konfliktusai is visszatükröződnek a szülő felé a gyermek viselkedésében. Gyakran előfordul, hogy egy haragos és szeszélyes gyerek a szülő elnyomott érzéseit éli ki.

Nehéz gyermeket nevelni, amíg keresztül nem dolgoztad magad a belső problémáidon, és nem vagy képes szeretni önmagad, hatalmadat újra magadhoz venni és kifejezni legmagasabb lehetőségeidet.

Meg FOGOD tanulni, hogy visszavedd saját hatalmadat, és értékeld és becsüld önmagad – ahogy megtanítják neked ezeket a képességeket. Ám sokkal egyszerűbb, ha már rendelkezel ezekkel a képességekkel, ekkor ugyanis a gyermeked nevelése az egymást képessé tevő növekedés kölcsönös kalandjává válik.

 

FELTÉTEL NÉLKÜLI ELFOGADÁS

Ez egyike a legnehezebb dolgoknak a szülő számára. A szülői büszkeség gyakran azt követeli, hogy a gyermek megfeleljen bizonyos elvárásoknak, vagy bizonyos szerepeket töltsön be.

Nagyon különleges szülőnek kell lenni ahhoz, hogy képes legyél azt mondani: „Elfogadom azt, aki vagy” és „Nem kell olyannak lenned, mint én vagyok”.

Egy bizonytalan szülő a gyermek nagymértékű különbözőségét fenyegetésként élheti meg, és azt követelheti a gyermektől, hogy alkalmazkodjon.

Ám az új szülő megengedi a gyermeknek, hogy kibontakozzon és az legyen, aki, sőt, bátorítja a gyermek lényének azon aspektusait is, melyek távol esnek saját gondolkozási módjaitól vagy létformájától, ha a gyermek tehetsége ezekben az aspektusokban rejlik.

 

TISZTELET

Ez szorosan összefügg a feltétel nélküli elfogadással. Ha a szülő el tudja fogadni, hogy ki és mi a gyermek, akkor ezen az elfogadáson egy kölcsönös egymás iránti tiszteletet jöhet létre.

Ez a kölcsönös tisztelet a szükséges alap, amelyre a szülő-gyermek kapcsolatot fel lehet építeni.

Sok régi típusú szülő tapasztalatlannak és meglehetősen butának tekinti a gyermekeket, míg tapasztalt és bölcsebb felnőttek meg nem tanítják őket mindenfélére. Az új szülők tudatában vannak annak, hogy gyermekük egy fejlett létező kicsi testben, és kapcsolatukban az elképzelések és tapasztalatok kölcsönös cseréje van jelen. A szülő megtanítja a gyermeknek/léleknek az élethez szükséges készségeket, melyekre szüksége van a bolygón. A gyermek pedig az élet új nézőpontjaira, perspektíváira tanítja a szülőt, ami abból fakad, hogy szorosabb kapcsolatban van a Szellem világával.

Ez a kölcsönös tisztelet azt jelenti, hogy mindenki megengedi a másiknak, hogy az legyen, ami, és nincs szükség kritikára és ellenségeskedésre, ha különbségek vannak.

Valójában az új szülő ezeket a különbségeket ünneplésre okot adó dolognak fogja tekinteni, ahogy elkezdjük megérteni az emberi létben jelen levő óriási változatosságot és különféleséget a bolygón jelenleg.

 

TOLERANCIA

Ez a terület szintén összefügg az előző két témával. Ha elfogadás, szeretet és kölcsönös tisztelet van otthon, akkor szintén jelen van a tolerancia a családban levő személyek különbségei és különböző igényei iránt.

Ezt a tolerancia ki tud később terjedni a szélesebb társadalomban is az otthonon kívül. Ha arra tanítod a gyermekedet, hogy minden rendben van veled, és minden rendben van velük is, akkor sokkal valószínűbb, hogy ezt a mintát fogják továbbvinni, ha kapcsolatba kerülnek különböző gyerekekkel és emberekkel az iskolában, és egyéb otthonon kívüli szituációkban.

Az új szülők megmutatják a gyermeküknek, hogy kapcsolatba tudnak lépni tőlük „különböző” emberekkel is, ha tisztelet van jelen. És képesek megbecsülni a különbözőséget és ünnepelni a változatosságot, nem pedig fenyegetésnek és veszélynek megélni azt, ahogy ezt sok régi típusú szülő tette.

A fent említett aspektusok hatásossága az új nevelési szemléletben gyakran azon múlik, hogy a szülő mennyire képes megosztani az élethez szükséges készségeket a gyermekkel. Ezt leghatékonyabban a Kommunikáció, a Megbeszélés és a Fegyelem képességeinek segítségével lehet megtenni.

 

KOMMUNIKÁCIÓ

A gyermekeddel való kommunikáció az egyik kulcsfontosságú módja annak, ahogy kimutathatod a szereteted és a tiszteleted.

A kommunikációs folyamat adás és fogadás egyben. A beszélő átadja vagy megosztja az elképzeléseit, a hallgató pedig fogadja ezeket. Mindkét folyamat „aktív” abban az értelemben, hogy a fogadás vagy „hallgatás” szintén egy képesség.

Szülőként a régi szemlélet mögé kell húzódnod, miszerint parancsokat és utasításokat adsz a gyermeknek, elvárva, hogy kérdés nélkül, engedelmesen elfogadja ezeket. És mindenekfelett sose veszítsd el a türelmedet, és sose kiabálj a gyermekeddel a kommunikáció folyamatában.

Ha haragot és erőszakot alkalmazol a kommunikációban, az csak arra tanítja a gyermeket, hogy ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél, neked kell a leghangosabbnak és legagresszívabbnak lenned. Hasonló módon a fizikai büntetés arra tanítja a gyermeket, hogy ahhoz, hogy az legyen, amit szeretnél (szolgálatkészség/engedelmesség), agresszívnak és erőszakosnak kell lenned. A kommunikáció ezen mintáit a gyermek elraktározza magában, és később ki is fejezheti, amikor interakcióba lép a korosztályának tagjaival.

Sokkal jobb ennél, ha a gyermekedet arra tanítod, hogy hatékonyan, ám tisztelettel kommunikáljon. És ehhez a kulcs mindkét fél részéről az, hogy MEGHALLGASSA, hogy a másik mit szeretne mondani. És a hallgatásnak ebben a folyamatában valóban fogadja és megértse, hogy a másik mit érez, és mire van szüksége.

Beszélj a gyermekeddel minden olyan családi dologról, ami őt is érinti. Ne gondolod azt, hogy mivel ő még kicsi, egyszerűen csak el kell fogadnia azt, amit szeretnél. A gyermekeknek is vannak érzelmi szükségleteik, amiket figyelembe kell venni, ha olyan döntéseket hoztok, amik az egész családot érintik.

 

MEGBESZÉLÉS

A megbeszélés a kommunikációs folyamat része. Ha szeretnéd, hogy a gyermeked egy bizonyos utat kövessen, vagy hogy bizonyos dolgokat megtegyen, akkor el kell magyaráznod neki, hogy miért kéred ezt tőle.

Ha nem különösebben vonzó számára, amit szeretnél, akkor lehetséges, hogy jutalmat helyezz kilátásba arra az esetre, ha megteszi, amit kérsz tőle. Ebben az esetben egy „nyertes-nyertes” szituáció áll elő, amelyben mindkét résztvevő kap valamit, amit szeretne.

Ennek inkább az a lényege, hogy a kölcsönös kényelem egy terét érjétek el, ahol mindkét fél összhangban van azzal és elégedett azzal, amit meg kell tennie. Például, ha a játékok elpakolása gondot okoz nálatok, akkor beszéld meg a gyermekkel, hogy ha a játékokat egy héten keresztül minden este elpakolja, akkor hétvégén meglepitek valamivel. Ha nem pakolja el, akkor elmarad a meglepi. A legtöbb gyerek hajlandó egy ilyen javaslat hatására együttműködni, sokkal inkább, mintha az anyja egyfolytában kiabálna vele, hogy miért nincsenek elpakolva a játékok.

 

FEGYELEM

Bár ezt hagytam utoljára, általában ez a legtöbb érzelmet kiváltó terület a szülőkkel való beszélgetéseim során. Hogy büntessük-e a gyermeket vagy „elpáholjuk-e”, vagy kikényszerítsük-e a határokat. Személyes véleményem az, hogy soha ne használjunk erőszakot. Ez csak arra tanítja a gyermeket, hogy az erőszak egy eszköze annak, hogy megszerezd azt, amit akarsz.

Másrészről úgy gondolom, hogy a „fegyelem” fogalmát félreértelmezzük a társadalmunkban. Egyenlővé tesszük a szabályokkal, regulákkal és a büntetéssel. Valójában a fegyelem (discipline) és a tanítvány(disciple) szavaknak közös a gyökere, és a fegyelem összefügg a tanítással és a tanulással. És nem az a leghatékonyabb tanár, aki kiabál és erőszakos, hacsak nem a seregben vagy. A hétköznapi életben akkor a leghatásosabb a tanítás, ha a szívből jön, és kedves és figyelmes módon közlöd a másikkal.

A gyermekeknek szükségük van arra, hogy tudják, hogy hol húzódnak a határok, és hogy mit várunk el tőlük a családon belül. Ez segít biztosítani a biztonság érzését, ami elősegíti a nyugalmas viselkedést. Ám ezt az információt szerető és csendes módon is lehet közölni, a kommunikáció és a megbeszélés készségeit használva.

A kommunikáció és a megbeszélés képességei nagymértékben részei a fegyelem képességének.

 

Szülőként az a feladatod, hogy megtanítsd a gyermekedet – példamutatáson és szavakon keresztül -, hogy mit kell tennie, hogy hatalmának birtokában lévő és szeretetteljes felnőtté váljon. Te vagy a tanító, ő a tanítvány. És néha ő a tanító, és ti, szülők vagytok a tanítványok. Hagyd, hogy kapcsolat olyan szeretetteljes és tápláló legyen köztetek, mint Krisztus és a tanítványai között volt.

 

Források alapján: https://www.uj-elet.info/kristalygyerek-indigok-es-feladatuk

http://www.fenyorveny.hu/2016/06/kristalygyerek-es-feladatuk.html

http://csillaggyerekek.blogspot.hu/2010/05/kristalygyerekek.html

 

 

A belülről jövő ragyogás.

 

 

 

,,Az új tudatosság azt jelenti, hogy megváltozott bennünk, emberekben valami. Közelebb kerültünk a Teremtő észleléséhez önmagunkban, így lehetőségünk van kevesebb erőfeszítéssel, könnyedebben helyreigazítani olyan energiákat, amelyek gátolnak, és azt az életet teremteni, amit valóban szeretnénk.”

,,A szívednek nem másra kell nyitottnak lennie, hanem önmagadra.” (Yogi Bhajan)

A szívcsakra az együttérzés színtere, helye a szívközpont, a szív és tüdő területe. A csakrák közül a 4. a sorban. Itt találkozik Föld és Menny, az alsó három csakra (alsó háromszög) a felső csakrákkal (felső háromszög). Itt vált az “Én” a “Mi”-be.

E csakrát működtető elem a levegő elem, ami bárhol ott lehet, semminek és senkinek sem tulajdona, és mégis mindannyiunké, csak úgy, mint a Szeretet maga.

Igazán mély figyelmet kíván, ha  meg szeretnénk érteni szívünk rejtelmeit. A szívcsakra rengeteg érzelmet sugározhat ki, mint pl. melegség, együttérzés, kedvesség vagy negatív oldalon a gyűlölet. Sokszor annyira mélyre temetjük magunkban érzelmeinket, hogy nehéz újra tudatába kerülnünk azzal, mi is zajlik igazán szívünkben. Minél inkább próbáljuk elrejteni azt az érzelmet, ami szívünk mélyén van, az élet annál inkább tálcán kínálja számunkra a lehetőséget a megoldandó érzelmi feladattal kapcsolatban. Ha gyűlöletet sugárzunk ki, ne lepődjünk meg, hogy azt kapjuk vissza a mindennapi szituációinkban.

Ha megtanuljuk feloldani a negatív oldalt, szeretetből beszélni és vibrálni, akkor az együttérzés mély érzését tapasztalhatjuk meg önmagunkban.

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/szivcsakra-nyitott-szivvel-elni/

Ragyogjunk

Ragyogásban élni

Ahhoz, hogy ragyogásban éljünk, test, lélek, elme szintjén tennünk kell.

 • Eddzünk kell testünket, hogy elbírja idegrendszerünk a mindennapi kihívásokat.
 • Egészséges, tápláló ételeket kell fogyasztanunk, amivel nem terheljük emésztőrendszerünket, és amikkel nem halmozzuk fel testünkben a méreganyagokat.
 • Meg kell adni magunknak a pihenést, a töltődést, a lazítást, hogy legyen kellő energiánk, amikor szükségünk van rá.
 • Meg kell tanulnunk kapcsolódni lelkünkkel, hogy megtudjuk Kik vagyunk.
 • Tudatosabbá kell válnunk, hogy nagyobb elengedésben élhessünk.
 • Nagy hangsúlyt kell fektetnünk auránk tisztítására, hiszen ragyogásunk a tiszta aurán keresztül érvényesül.

És ez még csak néhány dolog, amit érdemes tudatosítanunk ahhoz, ha rá szeretnénk lépni a Ragyogás útjára. Szerencsére a kundalíni jógában Yogi Bhajan hatalmas hangsúlyt fektetett arra, hogy átadja a Nőknek hogyan éljenek ragyogásban, hogyan éljünk ragyogásban.

Engedd, hogy belső fényed vezessen utadon, mert ha kívül keresed a fényt, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy vakká válsz. Egy dolog azonban sosem vezet félre egy Nőt: a saját fénye és kisugárzása. Ha a belső fény vezet utadon, mindent elérhetsz.”- Yogi Bhajan

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/ragyogasban-elni/

 

 

 

 

 

 

 

,,Energetikailag mindig fontos jelentősége van, hogyan lépünk be egy új minőségbe, így mindig érdemes kihasználni az eseményt megelőző időszakot.”

 

Csodás időszak ez szerintem mindenki életében, aki úgy dönt, hogy összeköti életét a másik – már alapjában teljes – “felével”.

Én azt tudtam, hogy A HÁZasság szent terébe tisztább testtel, lélekkel és mélyebb kapcsolódással kívánok belépni. Fontos tudatosítanunk, hogy a legtöbb nagy esemény, pl. az esküvő egy nap! – ami oly gyorsan elszáll, mint még semmi soha – , így valójában a testi, lelki felkészülés nem az adott egy napra való felkészülést hozza, hanem a Házasság más minőségére való felkészülést jelenti.

Energetikailag mindig fontos jelentősége van, hogyan lépünk be egy új minőségbe, így mindig érdemes kihasználni az eseményt megelőző időszakot, és ez természetesen nemcsak az esküvőre igaz.

Ami pedig kettőnket illeti: (ugye a házasság nem egy egy emberes dolog ) Szerettük volna, ha egy olyan napot tölthetünk el a szeretteinkkel és barátainkkal, ahol teljes mértékben önMAGunk lehetünk. Nem akartunk semmiféle olyan külsőséget, amivel nem tudunk azonosulni, szép, egyszerű, ugyanakkor minőségi dolgokat tartottunk szem előtt, s a visszajelzések alapján az egyik legautentikusabb esküvőt sikerült megteremtenünk, amivel csak találkoztak meghívottaink.

Ehhez azt is fontos leszögezni, hogy nem Én és nem a Párom rendezte a dolgokat. Együtt csináltunk mindent, hiszen a közös esküvőnkről volt szó. Együtt hoztunk döntéseket, és együtt mentünk a találkozókra. Nem azért, mert egyedül nem lett volna erre képes a másik, hanem azért, hogy közös döntéseket hozzunk. Hiszen én sem magamnak, s a párom sem magának kívánt esküvőt szervezni. És ha már életünk legfontosabb napját nem közösen szervezzünk, hogyan lesz a továbbiakban? Itt nem a heti bevásárlásról beszélünk. Szerintem ez egy nagyon jó fokmérő.

Mit csináltuk máshogy, mint amit eddig láttunk?

Szinte mindent! – nem igazán érdekelt egyikünket sem, hogy mit hogy szokás, vagy mit láttunk előtte. Csak az érdekelt, hogy mit szeretnénk MI, s mi az, ami a másikat boldoggá teszi. És ez a legfontosabb, minden kapcsolatban, minden házasságban, és minden esküvőszervezés alatt is. De álljon itt azért néhány pont:

Én pl. nem jártam, egyetlen esküvői ruha szalonban sem. Számomra a legjobb esküvői „ruha”, nem a ruha, hanem a belülről jövő ragyogás. Szóval ahelyett, hogy hétről-hétre a menyasszonyi ruha boltokat jártam volna, úgy döntöttem egybe sem megyek el. „A tökéletes ruha úgyis szembe jön velem, amikor itt az ideje.” Gyakorlatilag ez mantráztam magamban, s így is történt, leszámítva egy apró kilengésemet a ruha terén – amit egy magánháznál próbáltam – de arról már itt beszámoltam. Szóval, a menyasszonyi ruha gyakorlatilag negyed órán belül megvolt.

A szertartást nem pap, nem anyakönyvvezető és nem hivatalos szertartásvezető tartotta. Két kedves tanártársam, (Arató Mónika és Nirmal Naam István), akiknek ezúton is köszönöm, hogy olyan meghitté és felemelővé varázsolták életünk fontos pillanatát. Igazán személyesre, meghatóra és szívmelengetőre sikerült az a gyönyörű egy óra.

Éppen ezért, mivel nagy volt a szabadságunk, a szertartás alatt megtisztultunk az elemek által (föld, víz, tűz, levegő), elégettünk minden olyan dolgot, amit nem akartunk belevinni házasságunkba, mondtunk egymásnak beszédet (ami a visszajelzések alapján igen mélyre sikerült), közös fogadalmat tettünk, és szeretetteink szeretetet alagútján át távoztunk e szent térből. Örök emlék marad!

Hozz közös döntéseket a pároddal, főleg ha nemcsak rólad ez az időszak, és figyeld, hogy mivel tudnád boldoggá tenni a másikat.

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/uj-eletet-kezdtem-hogyan/

 

A kapcsolódás vágya hajt mindannyiunkat belülről, s ebbe a kapcsolódásba természetesen a másikkal és az önMAGunkkal való kapcsolódás is beletartozik.

Ami fontos, hogy a házasságot, vagyis az EGYüttélés és EGYüttlevés megpecsételésének kifejeződését mi választottuk, belülről, szabadon. Nem azért, mert ezt várja a társadalom, vagy a család, nem is azért, hogy ragaszkodó játszmáinkkal megfogjuk a másikat, hanem azért, mert egyszerűen lélek szinten úgy döntöttünk, hogy szeretnénk ezt a KAPCSOLÓDÁSt a házasság szintjén is kifejezni.

Sokan azt mondják, hogy a házassággal megszűnik a szabadság. Én pont fordítva látom: ebben az állapotban művelheted csak igazán finomra az EGYütt és KÜLÖN levés valódi mibenlétét. Mert mindkettő fontos. Nem két fél, hanem két egész ember egymásra találásából születhet csak valós Kapcsolódás. És ne értsd félre, a jó alapok megteremtése természetesen nem házasságfüggő: a tudatos kapcsolódás, az értékes együtt töltött idő, a figyelem a másik irányába nagyon fontos már a kapcsolat elején is, úgy, ahogy mindez mellett az értékes, magaddal töltött idő is.

A házasság ha tudatos annak a lehetőségét tudja adni, hogy két egész együtt egy még nagyobb egészet tegyen ki, mint azelőtt, hiszen a Ház-asság megszületésével tágul a Ház, tágul a Tér. De hogy ebbe a térbe mi mit fogadunk be, az már a saját és közös tudatosságunkon múlik.

Persze egy ilyen kapcsolódáshoz két tudatos ember kell.

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/hazassagban-is-szabadon/

,,Az ember végül rádöbben, hogy egész életében csak az volt az igazán értékes, örömteli és jó, amikor szeretett, és szerették." (Müller Péter)

"A legnagyobb és legértékesebb ajándék, amit adhatsz az emberiségnek: a Felébredésed. Ez az egyetlen mód arra, hogy ne generálj több szenvedést a kollektív emberi tudatban. Általad belülről kezd tisztulni a rendszer." /Adyashanti/

 

,,Továbbra is azt mondom, hogy tiszteljük, becsüljük egymást, legyünk alázatosak a másikkal, ugyanígy mindenkivel szemben, és örüljünk neki, ha újabb és újabb segítőkről hallunk, olyanokról, akik valóban szeretettel és bármikor segítséggel viseltetnek bárki iránt, mindenki iránt.”

http://emberisegebredese.blogspot.hu/2014/05/hogy-mutatkozik-meg-egy-segito.html

,,Szerinted van olyan, hogy lelki társ, létezhet?…Olyan szép lenne. Tetszik a fogalom: Hogy valakit, valahol neked teremtettek egy életre.”

https://www.youtube.com/watch?v=1ZEnSzBs7QQ Mirabai Ceiba - A hundred blessings

MTVSS

Az MTVSS az Access Consciousness egyik legrégebbi testkezelése, egy rendkívül dinamikus eszköz a változás előidézésére.

Különféle módok az MTVSS használatára:

- Energetikailag mindent helyretesz, ahol a test félreműködhet, a test visszarendezi magát úgy, ahogy működnie kellene.

- Feloldja a fájdalmat, szenvedést, betegséget és korlátokat teremtő minden dolgot.

- Felerősíti az immunrendszert a rák és más daganatos betegségeknél az immunrendszer erősítésével, hogy legyőzhesse a betegséget.

- Felerősíti a test fizikai erőlétét a sporthoz és a nehezebb fizikai munkákhoz. Szeretnél 10-20 perc alatt elérni egy 90 perces normál edzés eredményét?

- Bármelyik szerv energetikáját rendbe teszi, hogy a fájdalom feloldódhasson és kitisztulhasson (légzés, emésztés, idegrendszer, emésztőrendszer, bőr, nyirok és hormonrendszer, nemi szervek).

- RNS, DNS és sejtmag szinten regenerál és tisztít.

Az MTVSS futtatásakor 30 féle energia kapcsol be a testben. Ha 20-30 héten át hetente kapsz ilyen kezelést, akkor a tested végre úgy fog működni, ahogyan kéne neki.

Ez az energia hatalmas hozzájárulás az immunrendszerednek, hogy minden, amit félreműködtettél a testeddel, végre helyreálljon.

https://www.facebook.com/events/452983261740257/?acontext={%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22event_joined_nearby%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22}&ref=notif&notif_t=event_joined_nearby&notif_id=1499841556632489 Testszerkezet helyreállító, immunerősítő tanfolyam, MTVSS

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0MvtP2RtCH0 Japán kocka teszt - A kocka teszt mindent elárul a személyiségedről.

Életed célja legyen a hála, az alázat, a higgadtság, a türelem, a jóság, a barátságosság, az udvariasság, a figyelmesség, a tudatosság, az igazságosság, az őszinteség, az igazság, az egyenesség, a kitartás, a tolerancia, az eltökéltség, az elfogulatlanság, az állhatatosság, a béketűrés, az isteni cselekvésbe vetett hit, a bátorság, a derekasság és a saját erkölcsöd szerinti külső-belső harmónia, s akkor megtalálod az életed értelmét is. (Diethard Strecz)

“Azzá válsz, aminek érzed magad.

(Neville Goddard)
”Mert érzésből lesz a gondolat, abból a cselekvés, majd a szokásos reakció.”

 „Elmédben át kell adnod magadat vágyadnak, melyet az új állapot iránti szereteted teljesít be; és így cselekedvén, ezentúl ebben az új állapotban kell élned, nem pedig a régiben.”

,,Azzal az érzéssel tekintsd jelen ténynek a jövőre vonatkozó álmodat, hogy kívánságod teljesült.”

 

,,Azzá válsz, aminek érzed magad. Érezd azt, hogy máris tiéd, amire vágysz, és a vágyad valóra válik…”

 

„Úgy élj, hogy érezd azt, amivé válni akarsz, és úgy lesz.”

 

,,Érzéseid megváltoztatása a végzeted megváltoztatása.”

 

„A tökéletes világodat építheted fel, ha mindenre képesnek tartod a képzeletet, és a világodat megteremtő erőként kezeled. Képzeld el, hogy abban az ideális világban vagy, amire vágysz, és amiről álmodtál. Csak erre az elképzelt állapotra figyelj, és amint képes leszel teljesen azt érezni, hogy máris ott vagy, az megvalósítja magát és a valóságoddá válik.”

 

„Képzeleted mindent képes megadni, amit kérsz, de csak annak függvényében, hogy mennyi figyelmet szentelsz neki.”

 

„Hagyj figyelmen kívül minden jelenséget és körülményt, egyszóval az érzékeid minden olyan bizonyítékát mely a vágyad beteljesítését tagadná. Maradj annál, hogy máris az vagy, akivé válni szeretnél, és annál a bizonyosságnál, hogy a végtelen lényed a teremtő egységgel olvad össze. A végtelen lényeddel (Isten) minden lehetséges. Isten soha nem vall kudarcot.”

 

- Neville Goddard -

 

http://szepjovot.blogspot.hu/2013/11/ha-csodara-vagysz-teremtsd-meg-1123.html

http://www.fenyorveny.hu/2013/11/ha-csodara-vagysz-teremtsd-meg-semmibol.html 

A tejsavó fehérjék:

 • Enyhítik a szorongást és a feszültséget
 • Javítják az emlékezőképességet és a szellemi frissességet
 • Segítik a koncentrálóképességet
 • Mérsékelik a depressziót
 • Elősegítik a zsírok elégését és így az energia felszabadulását
 • Erősítik az immunrendszert
 • Serkentik az agyműködését (pl. a glutaminsav, nagy mennyiségű ammóniát képes megkötni, ami azért fontos, mert az ammónia gátolja az agyműködését)
 • Triptofán tartalom.
 • Növeli a szerotonin szintet, javítja az emberek stressztűrő képességét, csökkenti a kortizolt.

Forrás, a teljes cikk: http://panikbetegseg.eu/cikkek/mi-az-a-feherjeital-2

http://panikbetegseg.eu/termek/tejsavo-feherje-koncentratum/


 

 

Tribulus Terrestris (Királydinnye)

Manapság a teljesítménynövelő kiegészítők táborához csatlakozott, mivel a tribulus  növeli az agyalapi mirigy luteinizáló hormon szintjét (LH), amely képes fokozni a tesztoszteron termélését. (Közvetve növeli a tesztoszteronszintet, ami az izomtömeg növekedését eredményezi.) A hormonszintnek e két különböző módon történő befolyásolása anabolikus, vagyis izom építő hatású, valamint növeli a nemi vágyat, a szexuális teljesítőképességet, az erőt és az izomtömeget, az állóképességet,  fokozza a szellemi és fizikai regenerációt. 

Potenciális "proszexuális" hatásának köszönheti népszerűségét - ez a szexuális teljesítőképesség fokozását jelenti a férfiak esetében és a libidó stimulálását mindkét nemnél.

A tribulus terrestris azért is nagyon kedvelt kiegészítő, mivel a tesztoszteron szint emelésen túl az anyagcserét is gyorsítja.

Kutatások alapján a tribulus terrestris a következő tünetek. kezelésekor lehet hasznos:

 • Erekciós problémák
 • Alacsony libidó
 • Spermiumokra jó hatással van
 • Termékenység.
 • Csökkenti a testzsír százalékot és a koleszterin szintet,
 • méregteleníti a májat, segíti a máj működését.
 • Kiválóan alkalmazható szív- és érrendszeri betegségek,
 • magas vérnyomás,
 • vesebaj és húgyhólyagproblémák kezelésére,
 • segít megoldani a vizelési problémákat is, a vizeletkiválasztást.
 • Jótékonyan hat az emésztésre és a szervezet vízháztartására. Sserkenti a gyomornedvek kiválasztását, a bélmozgást (perisztaltikát), és vizelethajtó hatású.
 • A nyirokrendszerre is jó hatással bír.
 • A tea, segít eltávolítani a lerakódásokat, káros anyagokat,
 • kíméletes vízhajtó hatású,
 • a dugulásokat test szerte szünteti, a gátoltságot minden szinten csökkenti, ezért közvetetten nyugtató hatással bír,
 • a vese és húgyhólyag szerveinek és az idegrendszernek fiatalító, erősítő szere.
 • A vízháztartás, illetve a víz energiapálya szerveinek és az idegrendszernek fiatalító, erősítő szere.
 • A reproduktív szövetekre illetve szervekre nézve energetizáló és harmonizáló hatású afrodiziákum.
 • Növeli a szervezet energiáját, csökkenti a fáradtság érzetet és javítja az állóképessége,
 • javítja a regenerációt, elősegíti a zsírégetést és az izom növekedést,
 • sőt, még a hangulatot is fokozza.

Hangulatjavító - A legújabb kutatások egyike, melyet indiai kutatók végeztek 1993-ban, 45%-os általános hangulatjavulást mutatott ki azoknál, akik elveszítették az általános érdeklődésüket az élet dolgai iránt, és fáradtságot éreznek.

Vízhajtó - Egy másik lehetséges előnye az, hogy gyenge vízhajtóként segít abban, hogy a víz távozzon a testünkből. Erre a célra már évszázadok óta használják, mivel képes "kitisztítani" vagy megfiatalítani testünket, valamint biztonságos és hatásos is egyben.

A várandósság és a szoptatás időszaka alatt, valamint 14 éves kor alattiak ne fogyasszák.

Források: https://shop.builder.hu/tribulus-terrestris-a3059

https://biotechusa.hu/enciklopedia/tribulus-terrestris-/